Подгответе компютъра за форматиране на диска

Съдържание:

Подгответе компютъра за форматиране на диска
Подгответе компютъра за форматиране на диска
Anonim
подготовка на формата
подготовка на формата

Форматирането на твърдия диск е последна мярка, която потребителите решават, когато вече нямат друг начин да решат проблема или просто искат да ускорят системата или да инсталират по-нова версия. Подготовката на вашия компютър за форматиране не е сложна, но трябва да запомните няколко важни проблема, за които пишем по-долу.

Архивиране на файлове

Първо, имайте предвид, че форматирането в повечето случаи се отнася само за системния дял (най-често това е дялът, маркиран с том C). Ако съхранявате важни файлове в Моите документи, на работния плот или на системния дял, трябва да ги копирате. За тази цел можем да използваме както CD, DVD, сменяем диск (напр. флаш устройство), така и мрежово устройство, което съхранява файлове на сървъра.

подготвителен формат 1
подготвителен формат 1

Трябва също така да помислите за създаване на резервно копие на файловете, изтеглени от интернет. Те обикновено се записват на мястото, посочено от браузъра (често C: \ Username \ Downloads).

Принципът при създаване на резервни копия е много прост - преглеждаме целия системен дял и копираме файловете, които все още могат да ни бъдат полезни.

Популярна тема