Забавление на слънце - не се поддавайте на поредната измама във Facebook

Забавление на слънце - не се поддавайте на поредната измама във Facebook
Забавление на слънце - не се поддавайте на поредната измама във Facebook
Anonim
слънце 1
слънце 1

Противоречиво съдържание се появява във Facebook от време на време, като заглавието и прикачената снимка привличат широк кръг потребители. В действителност обаче това е измама, целяща изнудване за пари и превръщане на Facebook дъската на интернет потребителя в спам. Нов капан от този тип се появи в популярната социална мрежа

„Тийнейджърите си играеха на слънце. Три от тях са бременни "- ако видите такава публикация във Facebook, в никакъв случай не щракнете върху нея.

слънце 2
слънце 2

Публикацията е пример за друга измама във Facebook. След щракване се прехвърляме във фен страницата, където теоретично можем да гледаме филм с ученици от средното училище (всъщност филм няма). За да направите това обаче, трябва да пренапишете кода за потвърждение. В този момент неосъзнатият потребител става фен на сайта „Тийнейджъри играеха на слънце. Три от тях са бременни“и публикация с предполагаемо видео се появява на дъската му, за да привлече повече интернет потребители.

слънце 3
слънце 3

За да потвърдим възрастта си, приложението ни моли да въведем телефонния си номер, преди да гледаме филма. В този момент е активирана премиум услугата, която ще взема 2,46 PLN от нашата сметка всеки ден.

Как да не се заблудите? Този тип съдържание се появява от време на време в сайтовете за социални мрежи. Моля, обърнете внимание, че нормалните филми започват без никакви процедури за проверка. Ако някое приложение поиска от нас да пренапишем низ от знаци или, още по-лошо, да въведем телефонен номер, можем дори да сме сигурни, че това е опит за изнудване на информация, а в най-лошия случай и на пари. Преди да кликнете върху подозрителна връзка, трябва да помислите два пъти дали няма да станете жертва на друга измама.

слънце 4
слънце 4

Ами ако вече сме харесали този профил? Премахнете го от любимите си страници и изтрийте публикацията от дъската си. Също така си струва да се уверите, че подозрителното приложение не е получило правата да публикува информация от наше име. Ако е така - трябва да се блокира от ниво настройки.

Приложението ESET Social Media Scanner, което е достъпно от Facebook, също се справя с гореспоменатия капан.

[АКТУАЛИЗАЦИЯ] Получихме информация от представители на Facebook, че горепосочената страница вече е премахната от сайта поради нарушаване на правилата.

Популярна тема