Какво е Google Location History и как да го изключа?

Съдържание:

Какво е Google Location History и как да го изключа?
Какво е Google Location History и как да го изключа?
Anonim
история на местоположението
история на местоположението

Услугата за местоположение на Google, със съгласието на потребителя, проследява позицията му през целия ден и след това го записва като графика на картите. По този начин можем да видим цялата дейност, свързана с избрания акаунт. Това е както полезно, така и опасно, когато разглеждаме проблеми със сигурността и поверителността. В този урок ви показваме как да изтриете и деактивирате напълно историята на местоположенията на Google.

Какво е История на местоположенията?

Историята на местоположенията не е нищо повече от запис на местата, на които сме били в определен момент. Потребителят донякъде несъзнателно се съгласява да проследява дейността си, например като влезе в акаунт в Google на смартфон, който е оборудван с GPS. Отсега нататък услугата ще записва всичките ни позиции въз основа на GPS данни, а в случай на липса - въз основа на това къде влизате в Wi-Fi мрежата.

Услугата за локализация може да е полезна. Потребителят може да провери в кой ден е изминал най-дългия маршрут, с какво темпо се е движил и дори в колко часа е бил на избраното място. Събирането на такива сериозни данни обаче може да допринесе за заплаха за нашата поверителност, тъй като информацията за това къде и в кои часове се намираме се съхранява на сървърите на Google.

Можете да видите историята на местоположенията си на този адрес. Щраквайки върху избрания ден, можете да видите цялата дейност, както и часовете, в които е извършена.

история на местоположението 1
история на местоположението 1

Как да го изключа?

Ако не харесваме факта, че Google събира данни за нашето местоположение, можем лесно да го изключим. За да изтриете цялата история на местоположението до момента или да се отървете от записа от избрания ден, просто използвайте опциите от лявата страна на екрана.

история на местоположението 2
история на местоположението 2

Изтриването на историята обаче няма да попречи на Google да събира повече данни за нас. За да се откажете напълно от проследяването на нашето местоположение, отидете на този адрес и изберете подходящата опция.

история на местоположението 3
история на местоположението 3

Услугата ще бъде деактивирана глобално за всички наши устройства. Ако, от друга страна, искаме Google да спре да проследява само избраното от нас устройство, това може да стане от опциите. За Android това обикновено е менюто за настройки на Google -> Местоположение.

Популярна тема