Как да останете анонимен в мрежата?

Как да останете анонимен в мрежата?
Как да останете анонимен в мрежата?
Anonim
Лого на TOR
Лого на TOR

Напоследък чуваме все повече и повече за шпионаж в интернет, наблюдение от правителството на САЩ и различни видове нарушения, които изобщо не трябва да се случват. Информацията за нашата онлайн дейност се съхранява на външни сървъри на избрани доставчици на услуги и е вкусна хапка за много субекти. Как да се предпазите от този тип ситуации и да останете анонимни, докато сърфирате в интернет всеки ден?

Един от методите за предотвратяване на изтичане на информация за нас е мрежата TOR, използваща onion routing. Просто казано, този метод прави почти невъзможно намирането на потребителя, осигурявайки му пълна анонимност.

Разбира се, не забравяйте, че няма 100% метод за онлайн анонимност. Проследяването обаче е толкова ефективно, че дори NSA не успя да го декодира в повечето случаи. Следователно човек може да се изкуши да използва TOR мрежата, за да осигури необходимата анонимност. Поради факта, че onion routing ни пречи да проследяваме местоположението си, потребителите, използващи тази технология, имат пълен достъп до онлайн ресурси - дори тези, които поради териториални ограничения не са достъпни по нормалния начин.

Разбира се, TOR няма да ни защити, ако сами предоставим информация за нас - например в Google или Facebook. Струва си да се отбележи обаче, че onion tracing ефективно предотвратява проследяването на нашата дейност, например от Google и показването на персонализирани реклами.

Използването на мрежата TOR е изключително просто и интуитивно. Първо изтегляме пакета, който включва браузър, адаптиран за анонимна работа. Това е модифицирана версия на Firefox.

След разопаковане браузърът е готов за работа. Щракнете върху „Стартиране на Tor Browser“.

Популярна тема