Как да разберете дали компютърният проблем е свързан с хардуер или софтуер?

Как да разберете дали компютърният проблем е свързан с хардуер или софтуер?
Как да разберете дали компютърният проблем е свързан с хардуер или софтуер?
Anonim
основен
основен

Компютърът изглежда повреден - работи бавно, програмите не функционират правилно и показват грешки, а понякога дори се появява Син екран на смъртта. Хардуерна повреда ли е или проблемът е софтуерен и може лесно да бъде разрешен?

Може да бъде - и често е - трудно да се каже дали проблемът е свързан с хардуер или софтуер. Не е необичайно симптомите да са подобни и да не се знае дали повредата е хардуерна или софтуерна. Например, ако вашият компютър показва сините екрани на смъртта, това може да е знак, че имате хардуерен или софтуерен проблем. В тази статия ще предоставим информация, свързана с хардуерни и софтуерни проблеми, както и някои съвети за избягването им.

01
01

Син екран на смъртта - пример

Първо, въпреки че може да не звучи като нещо "разкриващо", ако срещнете проблем, рестартирайте компютъра си. Често пъти рестартирането на машина може да направи чудеса. Втората базова линия е да се уверите, че имате инсталирани всички най-нови системни актуализации - за да направите това, използвайте функцията Windows Update, която е вградена във вашата система. Ако не сте инсталирали най-новите актуализации, добра идея е да ги инсталирате - те често съдържат корекции на грешки. Третият съвет се отнася до периферните устройства. Ако имате проблем с външен хардуер, опитайте да го включите и изключите. Ако това не работи и проблемът продължава, тогава е добра идея да изтеглите най-новите драйвери и да преинсталирате устройството.

02
02

Windows Update - струва си да актуализирате операционната система

На следващата страница представяме информация, свързана с често срещани софтуерни и хардуерни проблеми. Въпреки това често е трудно да се реши какво е естеството на проблема. Ето защо сега ще предоставим друг, също основен съвет, който работи, когато имаме работа с проблем, който не можем да разрешим, като например Синия екран на смъртта, който се появява няколко пъти седмично. В този случай най-доброто решение е да преинсталирате операционната система. След като инсталирате системата, струва си да проверите дали проблемът продължава. Ако е така, проблемът най-вероятно е свързан с хардуера.

Популярна тема