Заменете вашия лаптоп с таблет

Съдържание:

Заменете вашия лаптоп с таблет
Заменете вашия лаптоп с таблет
Anonim
основен
основен

Възможно ли е да спрете да използвате лаптопа и да използвате таблета като основно устройство за работа и забавление? да Представяме практически съвети, които ще ви помогнат да изберете правилния таблет и след това да го конфигурирате да работи правилно.

В началото таблетите приличаха на големи смартфони, но без възможност за провеждане на разговори. Мобилните приложения не бяха оптимизирани за по-големи екрани и тяхното качество и избор остави много да се желае. Също така не беше възможно да свържете клавиатури или мишки към таблети. Но така беше преди години.

01
01

Таблетите все по-често се възприемат като устройства, които могат да заменят лаптоп

Въпреки че на пазара все още не се е появил таблет, който да бъде приветстван като „убиец на лаптопи“, си струва да знаете, че сега можете да конфигурирате таблета по такъв начин, че да е възможно да изпратите компютъра обратно за пенсиониране. Освен това таблетите имат няколко важни предимства, които ги правят по-добри от лаптопите: те са по-леки, осигуряват по-дълъг живот на батерията и се стартират почти веднага. Освен това - особено най-добрите модели - те са много ефективни.

Много хора все още смятат, че настолен компютър или лаптоп е най-подходящ за работа, а таблетите са предназначени за консумация на съдържание. Тази парадигма обаче се променя. След закупуване на няколко екстри и инсталиране на съответните приложения, таблетът може да се превърне във вашия основен компютър за работа и забавление.

Изберете таблет

Въпреки че зависи до голяма степен от личните предпочитания, 10-инчовите таблети изглеждат по-добри за работа, защото осигуряват повече работно пространство - особено за прозоречни приложения, за които ще пишем малко по-късно. Въпреки това, дори когато решим таблет с 10-инчов дисплей, трябва да знаете, че работата ще включва няколко компромиса: няма да има толкова място на екрана, колкото на лаптоп с 15, 6- или 13, 3-инчова матрица. За много хора по-малкият екран няма да е голям проблем, но има и потребители, които се нуждаят от голямо работно пространство, например за създаване на сложни електронни таблици. От друга страна, наличните в момента таблети вече предлагат много висока резолюция. Например iPad 3 (и по-нов) има режим 2048 x 1536 пиксела, а Nexus 10 има режим 2560 x 1600 пиксела. Така че можете да разчитате на отлично качество на изображението.

Кои таблети си струва да обмислите? Някои от най-популярните и най-добри таблети са Apple iPad и Google Nexus 10. Последният е малко по-евтин и също така поддържа NFC (Near-Field Communication). Също толкова добър избор е Microsoft Surface Pro 2, на който можем да инсталираме офис пакета MS Office. В допълнение, Surface Pro 2, който е базиран на Windows 8.1, ви позволява да стартирате настолни приложения, познати на потребителите на Windows. Таблетите на Microsoft обаче не са толкова популярни, колкото устройствата с Android или iOS.

Когато избирате таблет, си струва да имате предвид наличните аксесоари за него. Например Nexus 10 поддържа USB On-The-Go, така че можем лесно да свързваме кабелни клавиатури, мишки или дори USB флаш устройство. Мишка, свързана към таблета, предлага много предимства, позволявайки ви да работите по-удобно в приложения, които изискват прецизност. Има много други аксесоари за iPad, включително страхотни клавиатури.

Популярна тема