Как да проверя IP адреса на рутера?

Как да проверя IP адреса на рутера?
Как да проверя IP адреса на рутера?
Anonim
рутер 1
рутер 1

Искате ли да промените настройките на вашия рутер, но не знаете точния му IP адрес? Това е доста често срещано заболяване, особено когато ново мрежово устройство е пристигнало в дома ни и все още не сме се научили как да го използваме. В този урок ви показваме как бързо да намерите IP адреса на вашия рутер.

1. Когато сте свързани към Wi-Fi мрежата, в Windows натиснете клавишната комбинация Windows + R. Въведете cmdв полето и натиснете Enter.

ip адрес на рутер 1
ip адрес на рутер 1

2. След това въведете командата ipconfig

ip адрес на рутер 2
ip адрес на рутер 2

3. В резултат на това очите ни ще видят всички настройки, свързани с мрежата. Намерете нашата мрежова карта (ако сме свързани чрез Wi-Fi, това ще бъде безжична карта). IP адресът, определен за шлюза по подразбиране, е също и IP адресът на рутера.

ip адрес на рутер 3
ip адрес на рутер 3

Като имаме IP адреса на рутера, можем да го променим!

Забележка: ако не знаем данните за достъп до нашия рутер, проверете ги в ръководството за потребителя или въведете модела на рутера в Google. Резултатите от търсенето трябва да показват инструкция, съдържаща съответните данни. Също така си струва да проверите потребителското име: admin / парола: admin, тъй като много рутери са конфигурирани по подразбиране по този начин.

Популярна тема