Как да променя IP адреса?

Съдържание:

Как да променя IP адреса?
Как да променя IP адреса?
Anonim
IP адрес
IP адрес

IP адресът е специфичен идентификатор, благодарение на който можем не само да разпознаем страната, от която идва даден интернет потребител, но и да определим точната му позиция. Промяната му, макар и да не е лесна, може да ни осигури анонимност в интернет, а в някои случаи и достъп до теоретично недостъпно за нашата страна съдържание. В този урок обясняваме как да промените своя IP адрес.

Преди да преминем към конкретни методи, трябва да правим разлика между два вида IP адреси - статични и динамични. Първият е постоянно присвоен на нашата интернет връзка, докато вторият се променя с рестартирането на интернет връзката. Проверете при вашия мрежов администратор за типа адрес.

По-долу има няколко начина за промяна на IP адреса. Не всички от тях ще работят за всички - всичко зависи от вашата конкретна конфигурация. Независимо от това, следвайки съветите по-долу, трябва да можем да променим (т.е. да скрием) нашия IP адрес.

Промяна на динамичен IP адрес

Този метод работи само за динамичен IP адрес. Операторът ни задава нов номер при всяко свързване към мрежата. Така че, ако искаме да го променим, просто изключете за момент устройството, с което имаме достъп до интернет (рутер, модем). Връзката ще бъде нулирана и ще бъде зададен нов IP адрес, когато се опитате да се свържете отново.

Прокси шлюзове

Ние също така ще използваме всички видове прокси шлюзове за ефективна промяна на IP адреса. На специално подготвен уебсайт предоставяме URL адреса на уебсайта, който искаме да посетим, без да разкриваме собствения си IP.

Използвайки прокси шлюз, уебсайтът, който посещавате, ще вижда само IP адреса на сървъра. Нашият частен адрес ще бъде маскиран - всичко това поради факта, че компютърът ни се свързва директно с портала, а не с гореспоменатия уебсайт.

Този метод е ефективен предимно в случаите, когато достъпът до определено съдържание в интернет е блокиран регионално (напр. видеоклипове в YouTube).

Списък с прокси шлюзове можете да намерите, между другото, тук.

TOR браузър

TOR Browser е специално подготвен уеб браузър, който напълно променя нашата идентичност. Благодарение на това на практика никой не може да проследи действителния ни IP адрес и получаваме достъп до недостъпно преди това съдържание. Според последната информация, TOR дори е имунизиран срещу действията на NSA.

Следователно браузърът TOR осигурява почти пълна анонимност благодарение на използването на виртуални тунели. Как да инсталирате и използвате това решение е обяснено в в отделно ръководство.

TOR браузър
TOR браузър

TOR браузър

Популярна тема