Windows 10 - първи поглед и преглед на новините

Съдържание:

Windows 10 - първи поглед и преглед на новините
Windows 10 - първи поглед и преглед на новините
Anonim
Windows 10
Windows 10

Запознахме се със следващата версия на операционната система на Microsoft - Windows 10Да, не е грешка - 10. Производителят умишлено е пропуснал една цифра, за да отсече ясно новото ОС от предишни поколения. Ранна версия на Technical Preview ще бъде достъпна за потребителите всеки момент. Нека да разгледаме какво е новото във версията за технически тест. Основният фокус беше върху увеличаването на производителността и удобството за потребители на компютри.

Потребителите на популярни компютри най-често изтъкват непрактичността на решенията, предлагани от Windows 8 и 8.1. По време на конференцията в Сан Франциско стана ясно, че Microsoft иска да си върне доверието на тази публика, без да забравя потребителите на други устройства. Windows 10 трябва да бъде единна за компютри, таблети и смартфони. Една среда и приложения, адаптирани да работят на различни екрани.

Windows 10 се адаптира към устройствата, които клиентите използват – от Xbox до компютър, от телефони до таблети и малки устройства – и изживяването при използването им е последователно и съвместимо. Windows 10 ще поддържа най-широк набор от устройства – от Интернет на нещата до корпоративни центрове за данни по целия свят. Microsoft също така предоставя на разработчиците унифицирана платформа за разработка на приложения за всички устройства заедно с унифициран магазин за приложения. Разработчиците ще могат да създават едно приложение и лесно да го доставят на много видове устройства, позволявайки на потребителите да откриват, купуват и актуализират приложения още по-удобно.- четем в прессъобщението на Microsoft.

Ясен акцент беше поставен и върху бизнес решенията. Гигантът от Редмънд подчертава, че системата е оборудвана с функции за сигурност от корпоративен клас, както и с опции за самоличност и защита на данните. Идентификацията на потребителя е подобрена - новата система трябва да осигури повишена устойчивост срещу хакване, кражба или фишинг. Windows 10 ще поддържа усъвършенствана защита на бизнес данни благодарение на използването на контейнерен механизъм и разделяне на данните на ниво приложение и файл.

Какво е новото в Technical Preview?

Старт менюто се завръща. Новото меню "Старт" има много повече опции за персонализиране. В допълнение към стандартните функции можете да намерите модерни UI приложения и интерактивни плочки.

Ново стартово меню на Windows 10
Ново стартово меню на Windows 10

Windows 10 Старт меню

Стартиране на приложения от Windows Store в WindowsWindows 10 предоставя възможност за стартиране на приложения за плочки в същия формат като приложенията за настолни компютри. Следователно можете да ги преоразмерите, да ги поставите във всяка област на екрана и да използвате заглавната лента с команди за увеличаване, минимизиране и затваряне на прозореца с едно щракване.

Windows 10
Windows 10

Windows 10: Стартирайте приложенията на Windows Store в Windows

Snap EnhancementsМеханизмът за подреждане на прозорците на приложения е подобрен, което прави работата с множество приложения едновременно по-лесна и по-интуитивна. Можете да поставите до четири приложения на един екран с новото геометрично оформление на прозореца. Системата автоматично оптимизира подредбата на прозорците и предлага как да се използва свободното пространство на екрана.

Windows 10 Snap подобрения
Windows 10 Snap подобрения

Windows 10: работата с множество приложения едновременно е по-лесна и по-интуитивна

Преглед на задачи. В лентата на задачите се появи нов бутон за преглед на задачи. Позволява ви да видите всички отворени приложения и файлове. Всичко това, за да направи превключването между прозорци и създадени работни плотове по-удобно.

Изглед на задачи в Windows 10
Изглед на задачи в Windows 10

Бутон за изглед на нова задача в Windows 10

Множество настолни компютри. Вместо множество приложения и файлове да се припокриват на един работен плот, можете лесно да превключвате между отделни настолни компютри, предназначени за различни цели и проекти - независимо дали за работа, лична употреба или други цели.

Windows 10 Множество настолни компютри
Windows 10 Множество настолни компютри

Windows 10 ви позволява да създавате виртуални настолни компютри

Windows 10 Technical Preview Download

В същото време Microsoft обяви стартирането на програмата Windows Insider. Участниците в програмата ще могат да изтеглят ранни версии на Windows и да оценят нейните възможности и производителност. Windows 10 Technical Preview ще бъде достъпен за изтегляне на 1 октомври на

По-долу ще намерите официалния видео материал, представящ избрани новини в Windows 10.

Популярна тема