Магазин на Windows: Проблем с търсачката

Магазин на Windows: Проблем с търсачката
Магазин на Windows: Проблем с търсачката
Anonim
windows store
windows store

Потребителите на Windows 8 могат да изтеглят специално създадени приложения директно от Windows Store. Ако обаче отидем в търсачката на магазина, може да се окаже, че има наистина малко приложение. И така, къде са стотиците хиляди, които Microsoft споменава от време на време? Оказва се, че проблемът е в търсачката. В този урок обясняваме как да го поправите.

Горният проблем е най-добре илюстриран с пример. Да предположим, че търсим VLC приложение, което наскоро дебютира в Windows 8. Въвеждаме подходящата фраза в търсачката на Windows Store и очите ни виждат следните резултати:

windows store 1
windows store 1

Както можете да видите, търсачката не намери приложението, което ни интересува, и знаем много добре, че такова съществува. Проблемът е в настройките на Windows Store. По подразбиране той търси само ресурси на езика на системата, който в нашия случай е полски. Повечето приложения обаче са написани на английски.

За да коригирате това, преместете курсора на мишката в горния десен ъгъл. След това изберете "Настройки" от падащото меню.

windows store 2
windows store 2

Да отидем на предпочитанията.

windows store 3
windows store 3

Деактивираме „Улесняване на намирането на приложения на предпочитаните от мен езици“.

windows store 4
windows store 4

Отсега нататък търсачката ще работи нормално. За да проверим това, опитваме отново да намерим приложението VLC. Както можете да видите, този път тя беше намерена.

Популярна тема