SteamOS: Инсталиране на системата на виртуална машина

Съдържание:

SteamOS: Инсталиране на системата на виртуална машина
SteamOS: Инсталиране на системата на виртуална машина
Anonim
лого на steam os
лого на steam os

SteamOS е сравнително скорошно начинание на Valve за популяризиране на игрите на Linux. Споменатата операционна система е производна на една от Linux дистрибуциите – Debian. Платформата е проектирана от началото до края за игри, благодарение на които потребителите ще могат да постигнат задоволителна производителност. От известно време системата е достъпна за изтегляне в бета версия. В този урок ви показваме как да инсталирате SteamOS във виртуална машина.

За да инсталираме на виртуална машина, имаме нужда от два файла - програмата VirtualBox и системното изображение SteamOS(SteamOSDVD.iso). И двата файла могат да бъдат изтеглени от нашата секция за изтегляне.

Когато изтегляте системния файл с изображение, инсталирайте програмата VirtualBox, която ще се използва за емулиране на системата на виртуална машина.

Създайте виртуална машина

Създайте виртуална машина във VirtualBox. Това е вид емулатор, който симулира работата на истински компютър. Разликата обаче е, че всичко се случва в специален прозорец

1. В главното меню щракнете върху "Ново".

steam os 1
steam os 1

2. Избираме подходящите параметри. Въведете името (може да е всяко) и изберете "Linux" и "Debian 64-bit", тъй като SteamOS е базиран на тази Linux дистрибуция. Продължаваме напред.

steam os 2
steam os 2

3. Време е да зададем параметрите на нашата виртуална машина. Трябва да определим количеството RAM, което ще има нашият "нов компютър". Препоръчва се това да не е повече от половината от наличната RAM.

steam os 3
steam os 3

4. Следващата стъпка е да създадете виртуален твърд диск. За да направите това, изберете "Създаване на виртуален твърд диск сега" и натиснете бутона "Създаване".

steam os 4
steam os 4

5. Маркираме VDI и продължаваме напред.

steam os 5
steam os 5

6. Оставете параметъра "Динамично разпределен".

steam os 6
steam os 6

7. След това определете размера на диска. Струва си да изберете няколко десетки GB, защото игрите от библиотеката на Steam могат да заемат много място. Забележка: това не означава, че десетки GB ще изчезнат от твърдия ни диск. Пространството е динамично локализирано – дискът реално заема толкова, колкото файловете съдържа, но не повече от избрания от нас размер.

steam os 7
steam os 7

Виртуалната машина е създадена.

Популярна тема