Как да пестите батерията на Android?

Как да пестите батерията на Android?
Как да пестите батерията на Android?
Anonim
Батерия
Батерия

В днешно време смартфоните ни придружават навсякъде, предоставяйки най-важната информация и забавление в почти всяка ситуация. За съжаление това струва доста голяма консумация на батерията и често нашето устройство не може да издържи цял ден с едно зареждане. В този урок ви показваме какво трябва да направите, за да намалите консумацията на енергия на нашия смартфон с Android.

Производителите на оборудване се фокусират върху все по-добри процесори и графични системи или по-големи и по-ярки екрани, забравяйки за толкова важен проблем като батерията. Поради тази причина много устройства от висок клас имат проблем да оцелеят цял ден с едно зареждане. Ето защо решихме да подготвим 10 полезни съвета, които ще накарат вашия смартфон да изразходва по-малко енергия. Илюстрациите са от телефон Samsung, но съветите могат успешно да се приложат към повечето устройства с Android.

1. Вижте какво използва най-много батерия

Системата Android има специален раздел, където можем да видим подробната консумация на батерията на нашето устройство. Отиваме в настройките и след това намираме опцията „Батерия“. Ще се покаже списък с процеси и приложения, които консумират най-много енергия. Ако използваме някой от тях от време на време или изобщо не го използваме, струва си да помислим дали да го деактивираме или дори да го деинсталираме.

1
1

2. Намалете честотата на опресняване на приложението

Голям брой приложения (особено социални медии) работят във фонов режим, актуализирайки данните си периодично. По този начин получаваме най-новите известия от Facebook, Twitter и др. Проблемът е, че по време на опресняване приложението се свързва с интернет, като по този начин консумира ценна енергия. Колкото по-висока е честотата на актуализиране, толкова повече енергия се изразходва от батерията. Поради това си струва да помислите за намаляване на честотата на опресняване или изобщо да преминете към ръчен режим. След това приложението актуализира данните, когато го стартираме. Това трябва да допринесе за увеличаване на живота на нашата батерия.

2
2

3. Деактивирайте ненужните услуги

Wi-Fi, LTE, 3G, NFC, GPS, Bluetooth - повечето смартфони са оборудвани с огромно количество услуги и сензори. Това обаче не означава, че трябва да ги включим всички. Напротив – активният GPS не е необходим в повечето ситуации и допринася за значителна консумация на енергия. Както и останалите модули. На повечето устройства с Android всичко, което трябва да направите, е да плъзнете надолу отгоре, за да се покаже центърът за уведомяване. От тук можете бързо да изключите ненужните услуги (GPS, LTE, 3G, Bluetooth, NFC), като по този начин пестите батерията. Това може да се направи и от менюто с настройки

3
3

4. Използвайте енергоспестяващи функции

Някои модели смартфони имат специална функция за пестене на енергия. Струва си да се използва - особено ако нивото на батерията вече се доближава до критично ниво и все още остава малко време до края на деня и следващото зареждане. Тази функция има отрицателно въздействие върху производителността на устройството, но в някои случаи може да бъде от полза.

4
4

5. Деактивирайте фоновите приложения

Понякога нямате нужда от приложения, работещи във фонов режим, които консумират ценната ви батерия. Поради тази причина си струва да ги изключите. Настройки -> Мениджър на приложения, след което плъзнете екрана надясно, докато стигнем до раздела "Изпълняващи се". Анализираме списъка с активни приложения и деактивираме тези, които не са необходими за нас. Можем да направим това, като натиснем върху избрания елемент и изберем "Стоп".

Популярна тема