Как да клонирам твърд диск?

Как да клонирам твърд диск?
Как да клонирам твърд диск?
Anonim
Харддиск
Харддиск

Купили сте нов диск за вашия компютър, но не искате да преинсталирате системата и да прехвърлите всички важни файлове от стария диск? В този случай си струва да опитате да клонирате диска, за да получите копие на всички данни, заедно с правилно работеща система. В този урок ви показваме как да направите това!

Можете да използвате една от безплатните програми за клониране. За целите на това ръководство ще използваме EaseUS Todo Backup Free, който можете да изтеглите от нашите ресурси.

1. Изтегляме и инсталираме EaseUS Todo Backup Free.

2. След включване на програмата ще се появи главното меню. За да клонирате диска, отидете в раздела "Клониране".

клониране на диск 1
клониране на диск 1

3. След това изберете "Disk Clone", ако искаме да направим копие на целия диск или "Partition Clone", ако резервното копие ще бъде за един дял. В нашия случай това е първата опция.

клониране на диск 2
клониране на диск 2

4. Ще се покаже менюто за конфигурация. В горната част (раздел Клониране на източник) изберете диска, който да копирате. В долната част (раздела Target location) избираме диска, на който ще бъде поставено копието (т.е. в нашия случай нов, току-що закупен диск, който сме свързали към компютъра). След като изберете всички опции, щракнете върху "Напред", за да започнете процеса на клониране.

клониране на диск 3
клониране на диск 3

5. Програмата ще ни покаже структурата на дисковете. Оттам можем допълнително да увеличим размера на отделните дялове чрез плъзгане на мишката надясно или наляво. Ако всичко е правилно, щракнете върху „Напред“. Приложението ще започне процеса на копиране, който може да отнеме до няколко часа (в зависимост от размера на копирания диск).

клониране на диск 4
клониране на диск 4

След успешно копиране, можем да започнем да използваме нашия нов диск, неговата структура ще бъде идентична със старата. Това означава, че системата и всички приложения и документи, които сме използвали до момента, ще бъдат инсталирани на нея

Популярна тема