Как да конфигурирате и използвате пощенския клиент в Windows 10

Съдържание:

Как да конфигурирате и използвате пощенския клиент в Windows 10
Как да конфигурирате и използвате пощенския клиент в Windows 10
Anonim
win10 поща
win10 поща

Закачаме акаунтите и използваме имейла.

Използваме различни пощенски кутии. Някои имат пощенски кутии в услуги като Onet, WP или O2 в продължение на много, много години. Други отдавна са се преместили в Gmail. Въпреки това, независимо какво използваме, можем лесно да използваме всички пощенски кутии в един вграден пощенски клиент в Windows 10. Но първо трябва да го подготвим правилно.

Как да добавите вашата пощенска кутия към пощенския клиент на Windows 10

1. За да започнем изобщо, трябва да накараме имейла да работи. Най-лесният начин да направите това е да въведете поща в менюто "Старт".

win10 поща 1
win10 поща 1

2. След стартиране на клиента ще бъдем помолени да добавим вашата електронна пощенска кутия. Можем да избираме между Outlook, Exchange, Gmail, Yahoo !, iCloud и други акаунти. Така че избираме имейла (в този случай това ще бъде gmail) и влизаме (в случай на друг имейл, в повечето случаи ще работи без проблеми).

win10 поща
win10 поща
win10 поща 2
win10 поща 2

4. След като влезем в кутията на Gmail, ще бъдем помолени да предоставим достъп до нашия акаунт.

win10 поща 3
win10 поща 3

5. В този момент трябва да бъдем прехвърлени към пощата. Приложението отнема малко време, за да зареди нашите имейли. След това можем да използваме кутията.

Конфигурация на поща за Windows 10

Приложението за електронна поща обаче ни предлага и много опции за конфигурация. Затова ще ви покажем как да подготвите вашата поща за удобна употреба.

ПИН на лентата на задачите

Ако използвате вашия имейл клиент много, може да бъде много полезно да го закачите към лентата на задачите или менюто "Старт".

1. За да закачите Mail към лентата на задачите, просто отворете приложението и след това щракнете с десния бутон върху иконата му в лентата на задачите. След това изберете опцията Закачи към лентата на задачите.

win10 поща 5
win10 поща 5

2. Можем да прикачим конкретен имейл адрес към менюто "Старт". Всичко, което трябва да направите, е да изберете акаунта, който искате да свържете в менюто на приложението Mail вляво, след това щракнете с десния бутон върху него и изберете опцията Закачи към началния екран.

win10 поща 6
win10 поща 6

Подходящата плочка трябва да се появи след плъзгане надолу в менюто "Старт":

win10 поща 15
win10 поща 15

Промяна на настройките на акаунта

Следващата стъпка в конфигурацията на нашата поща ще бъде да промените настройките на вашия акаунт.

1. Щракнете върху зъбното колело в долния ляв ъгъл на приложението, за да отворите настройките.

win10 поща 16
win10 поща 16

2. От новоотвореното меню с настройки вдясно изберете раздела Акаунти и щракнете върху името на пощенската кутия, чиито настройки искаме да променим.

win10 поща 8
win10 поща 8

3. В новоотворения прозорец можем да променим името на акаунта и да променим настройките за синхронизиране на пощенската кутия или да изтрием акаунта от пощенския клиент.

win10 поща 9
win10 поща 9

4. Въвеждаме опциите за синхронизиране на съдържанието и настройваме всичко, както ни харесва. След това щракнете върху Готово и Запазете.

win10 поща 10
win10 поща 10

Задаване на подпис

Клиентът за електронна поща в Windows 10 също ни позволява автоматично да подписваме имейлите си. Първо обаче трябва да включим тази функция и да зададем своя подпис.

1. Щракнете отново върху зъбното колело вляво и след това изберете Подпис

win10 поща 11
win10 поща 11

2. Ние конфигурираме нашия подпис в новия прозорец. Можем да изберем дали да се добавя към имейлите, изпратени от един акаунт (посочете кой) или към всеки един (отметнете квадратчето Приложи към всички акаунти). Въведете текста, който да бъде нашият подпис в текстовото поле.

win10 поща 12
win10 поща 12

3. Уверете се, че плъзгачът до опцията Използване на имейл подпис е зададен на Вкл. и щракнете върху Запазване.

Настройване на известия по имейл

Следващата стъпка ще бъде да настроите известия.

1. Отидете до настройките, като щракнете върху иконата на зъбно колело в долния ляв ъгъл. Изберете опцията Известия.

2. В новия раздел изберете акаунта, за който искаме да променим настройките (можем също да изберем опцията Прилагане към всички акаунти), след което изберете параметри за получаване на известия по имейл в центъра за действие

win10 поща 13
win10 поща 13

4. Настройките се запазват незабавно, напуснете раздела, като щракнете върху стрелката до заглавката Известия в горната част.

Персонализиране

И накрая, трябва само да персонализираме приложението.

1. Отидете до настройките, като щракнете върху иконата на зъбно колело. Изберете опцията за персонализиране

win10 поща 17
win10 поща 17

2. В новия прозорец можем да настроим външния вид на нашия клиент. Това се отнася за настройката на цвета на контекстното меню вляво, както и за фона (който може да бъде разтегнат по цялата ширина на приложението и скрит под елементите на интерфейса). Можем да изберем фона от 6-те стандартни или да качим собствен файл.

win10 поща 18
win10 поща 18

3. За феновете на тъмната тема има и опция за настройка на тъмен режим. Като алтернатива може да се включи, когато цялата система премине в тъмен режим.

win10 поща 19
win10 поща 19

Ето! Отсега нататък можем напълно удобно да използваме нашия имейл клиент, който предлага операционна система Windows 10.

Разбира се, ще намерим много допълнителни настройки и функции, но много от тях са ограничени само до имейл акаунти в Outlook.

Популярна тема