Каква програма за писане? Най-добрите текстови редактори за Windows

Съдържание:

Каква програма за писане? Най-добрите текстови редактори за Windows
Каква програма за писане? Най-добрите текстови редактори за Windows
Anonim
Текстови редактори
Текстови редактори

Ние избираме най-добрите текстови редактори за Windows

Алтернатива на Microsoft Office? В мрежата има тонове интересни текстови редактори и офис пакети. Можете да изтеглите много от тях безплатно. Ето кратко описание на най-добрия софтуер за писане на Windows

Някои хора не надхвърлят Notepad, други не могат да си представят живота си без Microsoft Office. Въпреки това, всички потребители на персонални компютри трябва да знаят, че има страхотни алтернативи за популярни текстови редактори и офис пакети. Безплатните алтернативи на Office съдържат ли всички функции, познати от платеното решение? Повечето - да. Всички те … за съжаление не, но може да не усетите липсата на много от тях.

Тази компилация от най-добрите програми за писане и текстови процесори за Windows (но не само за тях!) със сигурност ще бъде полезна за ученици, студенти и офис служители. Сред тях има и интересно предложение за програмисти, които търсят редактор, който ще оцвети синтаксиса в най-популярните езици за програмиране, ще предложи полезно автоматично довършване и ще улесни упоритата им работа.

САМО OFFICE Редактори за настолен компютър

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows XP / Vista / 7/8/10, Linux

Лиценз:Безплатен софтуер

ONLYOFFICE е безплатен офис пакет с отворен код, който е интересна алтернатива на по-популярния LibreOffice. Основното предимство на безплатния софтуер от Ascensio System SIA е, че той се справя с популярните формати на платения Microsoft Office много по-добре, отколкото в случая с други офис пакети, включително LibreOffice.

Версията за настолни редактори на ONLYOFFICE включва документ (еквивалент на Word), електронна таблица (еквивалент на Excel) и презентация (еквивалент на PowerPoint). Пакетът, създаден от литовците, е изцяло полски и предлага на полските потребители и функцията за автоматична корекция. Програмата се фокусира върху минимализма - много раздели са заменени с малки икони. Поради тази причина интерфейсът на офис програмите трябва да се хареса на потребителите на лаптопи с малък размер на екрана. Потребителите на ONLYOFFICE хвалят това решение за ниската му консумация на ресурси и незначителното влияние на работата му върху производителността на процесора, както и на твърдия диск. Това приложение изглежда е най-добрият безплатен офис пакет за по-стари компютри с по-малко изчислителна мощност. Програмата може да се използва и като програма за преглед на PDF файлове.

Изтеглете ONLYOFFICE безплатно

WPS Office

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория: Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows XP / Vista / 7/8/10

Лиценз:Безплатен софтуер

Сред нашите читатели някои със сигурност ще си спомнят Kingsoft Office. Е, трябва да знаете, че WPS Office е негов пряк наследник - "революцията" засяга само името. Пакетът WPS Office е известен предимно на потребителите на Android, тъй като преди беше много често предварително инсталирано приложение. Безплатният офис инструментариум включва шепа основни програми - Writer (текстообработваща програма), Spreadsheets (електронни таблици) и Presentation (презентации). В допълнение, потребителите на WPS Office могат да използват страхотен и лек PDF четец, който е добра алтернатива на доста "тежкото" приложение на Adobe. WPS Office е известен с поддържането на голям брой файлови формати и ви позволява да синхронизирате файлове в облака. За много хора предимството е, че интерфейсът на WPS Office в настолната версия е измамно подобен на интерфейса на Microsoft Office. В безплатната версия на програмата тук-там се появяват реклами, но е трудно да ги наречем досадни. Няма да намерите такъв, който да пречи на работата ви.

Изтеглете WPS Office безплатно

Polaris Office

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows XP / Vista / 7/8/10, Mac OS

Лиценз:Безплатен софтуер

Друга междуплатформена оферта в нашия списък. Polaris Office със сигурност е познат на потребителите на някои модели смартфони на Samsung. Това е един от малкото офис пакети, които използват предимствата на облачната технология на почти всяка стъпка. Офис пакетът включва стандартен набор от приложения - Word (текстови редактор), Sheet (електронни таблици) и Slide (презентации).

След инсталиране на приложението за "добро утро" получаваме 1 GB виртуално дисково пространство, което може да се споделя между до три устройства (един персонален компютър и два смартфона или таблета. По желание Polaris Office може да се свърже с по-популярни виртуални дискове като Disk) Google, Dropbox или Microsoft OneDrive За съжаление месечният безплатен трансфер на данни е ограничен до само 60MB.

Текстови редактори
Текстови редактори

Файловете се синхронизират в реално време в облака, така че можете да започнете работа на едно устройство и да я продължите, без да записвате на съвсем друго. Нищо не пречи даден файл да бъде редактиран от няколко души, поканени да си сътрудничат едновременно.

Когато инсталирате настолната версия на приложението, струва си да обърнете внимание на това, което искате да инсталирате. В допълнение към офис пакета, опциите в оригиналния инсталатор на производителя включват също разширението WebAdvisor, добавката Premier Opinion и дори антивирусна програма. Трябва също да знаете, че в Polaris Office има минимално натрапчиви реклами.

Изтеглете Polaris Office безплатно

OfficeSuite Basic

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Английски

Система:Windows 7/8/10

Лиценз:Безплатен софтуер

OfficeSuite вероятно сте виждали много смартфони с Android на борда. Приложението е достъпно не само за персонални компютри, но и за мобилни устройства с Android и iOS. Безплатната версия на офис пакета ви позволява да използвате основно всички необходими функции на съдържащите се в него програми. Потребителят може да използва Documents (текстови редактор), Sheets (електронни таблици), Slides (презентации), PDF (отваряне и редактиране на PDF), както и клиент за електронна поща, наречен Mail. Въпреки липсата на полски език за менюто и интерфейса на приложението, полският език се поддържа, както и неговата автокорекция. OfficeSuite предлага пълна поддръжка за популярни формати, включително DOC, DOCX, DOCM, XLS, XLSX, XLSM, PPT, PPTX, PPS, PPSX, PPTM, PPSM, но също така и по-малко популярни, от безплатни или инструменти с отворен код - ODT, ODS, ODP, RTF, CSV и дори ZIP. След като създадете акаунт в услугата OfficeSuite и заплатите една от платените версии на програмата, ще можете да синхронизирате файлове между всички устройства, които използвате. Най-евтиният платен лиценз, благодарение на който ще се отървете от рекламата, струва 29,99 евро на година.

Изтеглете OfficeSuite безплатно

Notepad ++

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Текстов редактор с функции за разработчици

Езикова версия:Полски

Система:Windows XP / Vista / 7/8/10

Лиценз:GNU PL

Notepad ++ със сигурност е една от най-популярните и ценени програми от този вид. Инструментът е наличен и на полски език и е достъпен под GNU лиценз безплатно! Notepad ++ има минимални изисквания за ресурси и е един от най-функционалните редактори, които разработчиците по света обичат. Приложението автоматично разпознава синтаксиса на HTML, JavaScript и PHP - не само оцветява кода, което го прави по-четим, но също така позволява удобно свиване и разгъване на неговите фрагменти. Той номерира отделни редове, предлага опция за автоматично попълване на думи, функции и дори корекция на синтаксиса. Опцията за отваряне на следващи документи в раздели прави прескачането между различни файлове и работата върху множество документи изключително удобно. Има голяма общност около програмата, която се грижи за създаването на различни добавки, които ви позволяват да интегрирате Notepad ++ с други популярни инструменти.

Изтеглете Notepad ++ безплатно

LibreOffice

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows XP / Vista / 7/8/10, Mac OS, Linux

Лиценз:Безплатен софтуер

Ако търсите офис пакет, който е безплатна алтернатива на Microsoft Office, който ще бъде възможно най-сходен с него по отношение на функционалност, може да харесате LibreOffice. Това е може би най-известното решение с отворен код от този тип, което може да няма модерна интеграция с облака, но предлага възможности, достатъчни за абсолютното мнозинство от домашните потребители. Силната страна е съвместимостта с изходните файлове на офис програмите на Microsoft, интерфейсът, много подобен на този на Office и много чести актуализации, периодично въвеждащи много големи или малки подобрения.

Текстови редактори
Текстови редактори

LibreOffice е колекция от цели шест офис програми, които позволяват работа на много нива. Това, разбира се, са еквивалентите на платените решения на Microsoft. Потребителите могат да използват безплатно модулите Writer (текстови редактор), Calc (електронни таблици), Impress (презентации), Base (бази данни), Draw (диаграми) и Math (решаване на математически, физични и химични уравнения). Името на пакета звучи познато, но не точно това, което си спомняте? LibreOffice е "наследник" на OpenOffice, създаден след придобиването на Sun Microsystems от Oracle.

Изтеглете LibreOffice безплатно

Google Документи

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows

Лиценз:Пробен софтуер

Имате ли активен акаунт в Google? Страхотен! Поради тази причина имате достъп и до офис пакета Google Docs, признат за най-добрия онлайн офис пакет. Инструментите, включени в него, са редактор на документи (Docs), редактор на електронни таблици (Sheets), програма за презентации (Slides), Google Drive (облак) и Forms (инструмент за проучване). Те могат да бъдат достъпни онлайн от браузър, от всяка операционна система. Офисният пакет на Google може да се инсталира и като приложение за мобилни устройства със системи Android и iOS. Опростеният интерфейс и поддръжката на почти всички популярни формати, включително форматите на пакета Office, улесняват работата с файлове.

Текстови редактори
Текстови редактори

Google документите могат да се обработват и офлайн от нивото на браузъра Google Chrome или на мобилни устройства. Тогава обаче функционалността на пакета е ограничена. Едно от големите предимства на Google Документи е, че съхранява всичките ви файлове в облака и записва напредъка на работата ви в реално време. Дори в случай на прекъсване на захранването, съдържанието ще бъде запазено, без да се налага ръчно да го записвате. Друго предимство е много удобната работа по документи с няколко човека едновременно, след предварителна покана за съвместно действие. Редактирането на файлове е подобрено чрез функцията за автоматично коригиране в реално време, а в случай на работа в екип - също и специален чат.

Текстови редактори
Текстови редактори

Недостатъкът на Google Docs със сигурност е ограничените опции за форматиране на документи в сравнение с платеното решение на Microsoft и случайни грешки при показване на външни програмни файлови формати.

Пакетът Google Документи е безплатен за некомерсиални потребители. В замяна на такса от 4 евро на месец можете да получите достъп до пакета G Suite, който ви позволява да създавате и съвместно да създавате съдържание в компанията - заедно с допълнителна сигурност, контрол от администраторския панел и телефонна поддръжка на Google.

Използвайте Google Документи безплатно

Office 365

Текстови редактори
Текстови редактори

Категория:Офис пакет

Езикова версия:Полски

Система:Windows 7/8/10

Лиценз:Пробен период

Много от вас може да не харесат платеното решение на Microsoft - напълно погрешно! Струва си да дадете шанс на услугата Office 365, съдържаща компонентите на най-новия пакет Microsoft Office в момента, особено след като може да бъде тествана безплатно за един месец като част от пробния период. Като част от най-богатия пакет Office 365 Home ще получите достъп до Word, Excel, PowerPoint, Outlook и OneNote (PC и Mac), както и Publisher и Access (само за PC). Освен това получавате 1 TB облачно пространство в OneDrive и 60 минути международни Skype разговори. Офисният пакет Office 365 засега е несравним по отношение на броя на функциите на програмите, които включва, както и възможностите за редактиране на документи в облака. Благодарение на облачната интеграция, документите, споделени онлайн, могат да се преглеждат и променят от всяко устройство с Windows или Mac и дори смартфони и таблети с Android и iOS. Всички редакции на файлове се синхронизират в реално време със съдържанието на облака Microsoft OneDrive - ако, разбира се, потребителят на Office желае това. недостатъци? Целият пакет е доста "тежък" и може да работи малко по-бавно на по-бавни компютри.

Текстови редактори
Текстови редактори

Версията Office 365 Home може да бъде инсталирана от до 6 потребители на 6 компютъра. Цените на Office 365 варират значително. Microsoft предлага такса от 299,99 PLN на година или 29,99 PLN на месец за Office 365 Personal или еднократна такса от 639,99 PLN за изданието Office Home & Student 2019 (съдържащо само приложения на Word, Excel и PowerPoint). Ако търсите добре, ще намерите тези продукти по-евтини от законни източници.

Изтеглете Office 365 безплатно

Популярна тема