Как да управлявате пароли в Google Chrome?

Съдържание:

Как да управлявате пароли в Google Chrome?
Как да управлявате пароли в Google Chrome?
Anonim
Как да управлявате пароли в Google Chrome
Как да управлявате пароли в Google Chrome

Едно от най-важните умения в наши дни.

Постиженията на новата технология не ви позволяват да нямате абсолютно никакви извинения за това, че не използвате достатъчно трудни, сигурни - пароли в интернет. Аргументи като "Не го използвам, защото ще забравя" нямат оправдание, поради съществуването на специални програми за съхраняване на пароли или мениджъри на пароли, интегрирани в браузърите.

Според последните статистически данни Google Chrome в момента се използва от цели 65% от интернет потребителите. Ето защо нашето ръководство за управление на пароли се фокусира върху мениджъра на пароли, наличен в това конкретно приложение. Как да управлявате пароли в Google Chrome?Как да запазите парола в този браузър? Отговаряме на тези и други въпроси в тази статия.

Как да запазите парола в Google Chrome?

В началото се уверете, че автоматичното предложение за запазване на пароли от браузъра е включено. След това, всеки път, когато влезете в нов сайт, приложението ще попита потребителя дали желае да запази данните за достъп до акаунта. За да направите това, щракнете върху иконата на вашия профил в горния десен ъгъл на браузъра и след това изберете опцията "Пароли" от списъка.

1
1

Очите ви ще видят две настройки. Интересувате се от първия от тях. Активирайте опцията „Оферта за запазване на пароли“, така че браузърът да се държи по този начин всеки път, когато влезете.

Отсега нататък, когато отидете да влезете в уебсайт и щракнете върху полето за парола, ще видите всички запазени пароли за този уебсайт, както е на снимката по-долу:

2
2
3
3

Как да включа автоматично влизане в Google Chrome?

За да направите това, изберете опцията "Автоматично влизане" в същото меню. Браузърът, използвайки предварително запазената парола, ще ви влезе автоматично след влизане в уебсайта, като използва последния акаунт, в който сте влезли. По този начин ще спестите време - напълно безопасно е, ако използвате само даден компютър!

Как да отмените решението да не запазвате пароли за даден уебсайт?

Понякога, докато влизате, можете случайно или умишлено да щракнете върху съобщение, така че Google Chrome да не предлага запазване на пароли на даден сайт. Разбира се, това решение може да бъде отменено. Трябва отново да щракнете върху иконата на профила и да отидете в раздела „Пароли“или да въведете адреса в адресната лента: chrome: //settings/passwords.

Превъртете надолу в списъка, докато стигнете до секцията „Никога не са записвани“. Той изброява всички уебсайтове, където Google Chrome не предлага запазване на пароли. За да премахнете сайт от този списък, просто щракнете върху кръстчето до името му.

4
4

Отсега нататък, когато се опитате да влезете в даден уебсайт, Google Chrome отново ще ви помоли да запазите паролите си.

Как да прегледам запазените си пароли?

Понякога се нуждаете от паролата си, за да я въведете на друго устройство, където не сте влезли в акаунта си в браузъра Chrome. Понякога просто за да влезете в някой браузър. Ами ако сте забравили паролата си за определен сайт? Е, като имате достъп до списъка си с пароли, можете лесно да видите всяка от тях.

За да направите това, върнете се към списъка с пароли, като щракнете върху снимката на профила и след това върху „Пароли“или като въведете фразата chrome: // настройки / пароли в адресната лента на браузъра. Сега просто щракнете върху иконата на око до името на сайта и данните за вход, чиято парола искате да видите. Ще се покаже паролата.

5
5

PS никога не задавайте толкова абсурдно проста парола като "admin". Никога. Тази парола се използва само за целите на тази статия. Така беше, не си измислям.

Как да премахнете запазената парола или всички пароли в Chrome?

За да премахнете всички запазени пароли, отидете в списъка с пароли. В списъка първо намерете страницата, от която искате да изтриете данните за достъп, след това данните за вход и придружаващата парола. Можете да премахнете паролата, като щракнете върху иконата с три точки и след това изберете опцията „изтриване“.

7
7

За да премахнете всички пароли от Chrome, щракнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл на браузъра, вдясно от иконата на потребителския профил. Изберете "Настройки" от списъка.

9
9

Там превъртете до дъното и щракнете върху „Разширени“.

10
10

Сега щракнете върху "Изчистване на данните за сърфирането".

11
11

Накрая изберете „Пароли и други идентификационни данни за вход“от списъка и след това изберете времевия диапазон „От началото“. Остава да кликнете върху бутона "Изчистване на данните" и готово - изтрили сте всички пароли, записани във вашия акаунт в браузъра Google Chrome.

Как да експортирам списък с пароли от Google Chrome?

Може да има моменти, когато искате да експортирате всички пароли от Google Chrome. Моля, обърнете внимание, че всички данни ще бъдат експортирани в некриптиран файл във формат CSV. Такъв файл може да бъде поставен в защитена с парола папка за сигурност. Как да създам папка, защитена с парола? Насочвам ви към най-новото ръководствонаправено от Piotr. Как да експортирате списък с пароли от Chrome?

6
6

За да направите това, отидете отново в менюто "Пароли". Сега щракнете върху вертикално подредената икона с три точки вдясно от „Запазени пароли“и след това щракнете върху бутона „Експортиране на пароли“. Щракнете отново върху същия текст в новия прозорец, след което дайте име на файла с парола и запазете местоположение. Можете да отворите CSV файла, като използвате например Excel или някоя от алтернативите от безплатните офис пакети.

Популярна тема