Как да деактивирате автоматичните актуализации в Windows 10 (Ръководство)

Съдържание:

Как да деактивирате автоматичните актуализации в Windows 10 (Ръководство)
Как да деактивирате автоматичните актуализации в Windows 10 (Ръководство)
Anonim
актуализации на windows 15
актуализации на windows 15

Няколко прости начина.

Актуализациите на Windows 10 са тема, която преминава през дискусии практически от пускането на софтуера. Някои от потребителите искрено мразеха новата версия на "windows" поради ограниченията върху свободата за изтегляне и инсталиране на отделни изгледи на услугата.

След Майска актуализация ситуацията се промени малко, тъй като Microsoft вече позволява на потребителите да отложат актуализацията за максимум 35 дни. Това обаче не решава напълно проблема, поради който някои хора, като чуят за Windows 10, само стискат среден пръст. Ако принадлежите към групата клиенти, които искат да имат малко повече контрол върху нашата система - това ръководство може да ви бъде полезно.

Бих искал да представя два прости начина да се освободите от оковите на принудителните актуализации, всички базирани на Windows 10 в началната версия.

Тарифна връзка

Този метод е малко спорензащото работи за някои потребители, а за някои изобщо не работи. Въпреки това си струва да споменем за него, защото може да се окажете човек, принадлежащ към първата група.

1. В самото начало трябва да въведете вашите мрежови настройки. За да направите това, отидете в лентата на задачите, потърсете иконата за състояние на връзката в нея и изберете опцията "свойства" или "мрежови и интернет настройки".

актуализации на windows 1
актуализации на windows 1

2. В секцията с настройки отидете на раздела "Промяна на свойствата на връзката".

актуализации на windows 2
актуализации на windows 2

3. Тук търсим "Тарифно обаждане" и превключваме "Задаване като тарифно повикване", както е показано на екранната снимка по-долу.

актуализации на windows 13
актуализации на windows 13

4. Между другото, можете да зададете ограничение на данните, за да имате повече контрол върху изтеглените данни. За да направите това, изберете „Задаване на лимит за данни, за да помогнете за контролиране на потреблението на данни в тази мрежа“.

актуализации на windows 3
актуализации на windows 3

5. От този момент нататък (ако системата ни намери актуализация, която може да бъде изтеглена) в секцията за актуализация ще има надпис „Актуализациите са налични. Ние ще ги изтеглим, когато не използвате тарифната връзка.” Следването на горепосочените стъпки трябва да ви спести от принудителни актуализации.

актуализации на windows 4
актуализации на windows 4

StopUpdates10

Ако първият метод не доведе до очакваните резултати, трябва да обмислите използването на външна програма. За целите на това ръководство тествах услугата StopUpdates10, която е тривиална за използване и най-важното е ефективна.

1. Първо, разбира се, програмата трябва да бъде изтеглена (например от нашата база данни) и инсталирана.

актуализации на windows 11
актуализации на windows 11

2. След като стартираме приложението, ще видим доста приятелски интерфейс с огромен бутон в средата „Спрете актуализациите на Windows!“.

актуализации на windows 5
актуализации на windows 5

3. Просто кликнете върху него и след няколко секунди ще бъдете възнаградени с надпис "Успех! Актуализациите на Windows са блокирани”. Да, това е.

актуализации на windows 6
актуализации на windows 6

4. Сега, след като влезете в секцията за системни актуализации, ще видите паролата „Неуспешни актуализации“.

актуализации на windows 12
актуализации на windows 12

5. Програмата StopUpdates10 включва и опцията за спиране на актуализациятаза определен период от време, което може да бъде полезно, ако не искате да се съгласите да инсталирате нови версии на системата само за няколко дни или седмици.

актуализации на windows 8
актуализации на windows 8

6. В опциите на приложението можем също да променим няколко правила за деактивиране на актуализациите. Има опция за "деактивиране на актуализацията на Windows до новата версия", "деактивиране на актуализацията на Windows" и "деактивиране на услугата за актуализация на Windows".

актуализации на windows 10
актуализации на windows 10

Представените методи могат да бъдат полезни в много случаи - не всеки иска да актуализира софтуера. Лично аз обаче смятам, че също не си струва да демонизирам новостите, въведени от Microsoft. Например Майската актуализация е наистина успешна(въпреки някои злополуки).

Ръководството е базирано на SystemUpdates10 версия 2.5.60 и Windows 10 Home версия 1809.

Популярна тема