PDF към Word. Как да конвертирате документ?

Съдържание:

PDF към Word. Как да конвертирате документ?
PDF към Word. Как да конвертирате документ?
Anonim
как да конвертирате pdf в word
как да конвертирате pdf в word

Ето няколко начина.

Как да конвертирам документ от PDF в Word?Това е може би един от най-често задаваните въпроси в областта на офис софтуера. Материалите, записани в PDF формат, не могат да бъдат редактирани само на теория. Преобразуването им в текстов файл улеснява извършването на корекции, например - документ, който преди това е бил сканиран и експортиран в този формат.

Представяме три начина за конвертиране на PDF документ в текстов файл. Не забравяйте, че всеки от тях може да има някои недостатъци, произтичащи от преформатирането на PDF файла. Може би по време на етапа на преобразуване ще трябва ръчно да коригирате текста и позицията на графики или таблици, преди да ги запазите в текстов формат.

Как да конвертирате PDF в Word в Microsoft Word?

Това е най-лесният начин за хора, които имат някоя от платените версии на Office. Недостатъкът на това решение е, че можете да конвертирате само един файл наведнъж.

1. Отворете Microsoft Word (вижда се последната версия).

2. Изберете "Отвори", "Преглед", след което изберете PDF файла, който да отворите.

pdf към word 1
pdf към word 1

3. Когато се покаже съобщение, информиращо за преобразуването и възможен риск от загуба на форматиране, потвърдете го, като натиснете бутона "OK".

pdf към word 2
pdf към word 2

4. Конвертираният файл може да доведе до корекции - преди да го запишете в текстов формат, направете ги.

5. За да запишете редактирания PDF файл като текстов файл, изберете "Файл", след това "Запиши като" и след това "Преглед".

6. Посочете името на файла и изберете от списъка текстовия изходен формат на запазения файл, който ви интересува.

pdf към word 3
pdf към word 3

Как да конвертирате PDF в Word в Google Документи?

За този метод е необходим акаунт в Google - предполагам, че имате такъв. Отново, трябва да се съобразите с факта, че можете да конвертирате само един файл наведнъж.

1. Отидете на страницата на Google Drive.

2. Щракнете върху иконата "Ново" и след това върху "Качване на файл", като изберете PDF файла за конвертиране.

pdf към word 1
pdf към word 1

3. Когато файлът се появи на Google диск, щракнете двукратно върху него и след като го отворите, изберете опцията „Отваряне в: Google Документи“.

pdf към word 2
pdf към word 2

4. В отворения изглед вече можете да редактирате PDF файла.

5. За да запазите PDF файл на вашия диск като текстов файл, изберете File -> Download As и изберете формата, който ви интересува - например.docx.

pdf към word 3
pdf към word 3

Как да конвертирате PDF в текстов файл в PDF Shaper Free?

Може би искате да конвертирате вашия PDF файл още по-бързо или да конвертирате няколко PDF файла наведнъж? Ако отговорът на този въпрос е да, трябва да използвате специалната програма. Препоръчваме PDF Shaper Free, който можете да изтеглите безплатно от от нашата файлова база данниТой ви позволява да конвертирате PDF файлове в TXT или RTF формат, разпознат от всички най-популярни офис пакети, включително Microsoft Офис

Ако желаете, можете да изберете да не конвертирате графики на етапа на преобразуване, което ще намали размера на изходния файл и също така значително ще съкрати документите с голям брой изображения, които смятате за излишни. Голямо предимство на програмата е възможността за ефективно конвертиране на таблици и списъци.

1. Изтеглете PDF Shaper Freeи след това го стартирайте.

2. Използвайте бутона ADD, за да добавите файловете, които искате да конвертирате. Нищо не ви пречи да добавите няколко файла наведнъж.

pdf шейпър безплатно
pdf шейпър безплатно

3. От менюто вдясно изберете формата, в който искате да конвертирате вашия файл или файлове. Възможно е да конвертирате няколко PDF документа в един файл!

Популярна тема