Как да блокирам реклами на Android? Преглед на представените приложения

Как да блокирам реклами на Android? Преглед на представените приложения
Как да блокирам реклами на Android? Преглед на представените приложения
Anonim
рекламен блок
рекламен блок

Отърваваме се от рекламите на смартфони и таблети с Android.

Блокирането на реклами на компютър е детска игра - просто инсталирайте един от препоръчаните добавки за браузър. Изглежда малко по-сложно на смартфони и таблети с Android.

Има няколко различни начина за блокиране на реклами в Android. Ако искаме да премахнем само маркетинговото съдържание от разглежданите уебсайтове, достатъчно е да инсталираме браузър с вградена функция за блокиране на реклами.

Android не е само браузър. Някои хора може да не са доволни от реклами в приложения – игри или полезен софтуер. В този случай блокирането е малко по-сложно, но разбира се възможно. Най-ефективните инструменти ще изискват администраторски привилегии, т.е. популярния корен.

По-долу са някои полезни приложения за блокиране на реклами за Android. Ние обясняваме какво точно предлагат и дали изискват root.

Opera Mini (Изтегляне)

опера мини
опера мини

Функцията за блокиране на реклами в уебсайтове е налична, наред с други, в Opera Mini. Браузърът може да бъде изтеглен от Play Store. Трябва да включите блокирането на реклами от настройките. Опцията е скрита в секцията за запазване на данни.

мини опера
мини опера

Adblock Browser (Изтегляне)

Adblock браузър
Adblock браузър

Авторите на популярното разширение за десктоп браузъри пуснаха и собствено приложение за Android. Това не е нищо повече от прост браузър с вградена функция за блокиране на реклами.

Преглеждайки уебсайтове с негова помощ, можем да сме сигурни, че повечето от рекламите ще изчезнат завинаги.

браузър за блокиране на реклами
браузър за блокиране на реклами

AdAway (Изтегляне)

Изчерпателно приложение, което ще блокира реклами не само в уеб браузъра, но и в други приложения за Android. За съжаление, поради своята сложност, той изисква администраторски привилегии за управление на файла hosts и следователно е необходимо присъствието на root в системата.

В AdAway потребителят може да качва свои собствени хост файлове с правила за блокиране и по този начин има пълен контрол върху това кои реклами да бъдат премахнати. Също така е възможно да добавите изключения към белия списък, в случай че нещо не работи правилно с активирано блокиране.

AdAway не се предлага от Google Play. Приложението трябва да се изтегли ръчно и да се инсталира с помощта на apk файл (трябва да активирате опцията за инсталиране на приложения от неизвестни източници). Струва си да се добави, че той блокира рекламите правилно само когато е свързан към Wi-Fi и може да не работи 100% при 3G / 4G връзка.

отдалечено
отдалечено

Adblock Plus (Изтегляне)

Подобно на AdAway, Adblock Plus предлага. Инструментът напълно блокира реклами в браузъри и приложения и не изисква root за работа, въпреки че конфигурацията на програмата с администраторски права е по-опростена. Рекламите се блокират само когато сте свързани към Wi-Fi мрежа.

При липса на root, трябва ръчно да конфигурирате всяка Wi-Fi връзка, която използвате. След като инсталирате приложението, отидете на Wi-Fi настройките и задръжте активната връзка. След това променяме мрежата.

Отидете до разширените настройки и въведете ръчно настройките на прокси сървъра (Прокси: localhost; Порт: 2020).

adblock плюс
adblock плюс

Готово. След това блокирането на реклами ще бъде активно. Струва си да добавим, че конфигурацията на настройките трябва да се повтаря за всяка нова Wi-Fi връзка.

AdClear (Изтегляне)

Друго приложение за блокиране на реклами за Android е AdClear. Инструментът работи, като прекарва целия мрежов трафик през тунелната VPN връзка, създадена на нашето устройство. Ако приложението открие връзка с рекламния сървър, то автоматично ще го блокира. AdClear е ефективен при блокиране на реклами в много приложения (включително YouTube)

Подобно на други инструменти от този тип, приложението не е налично в Google Play. Моля, изтеглете и го инсталирайте ръчно. Не изисква root за работа. По време на конфигурацията си струва да включите полските филтри, така че рекламите да бъдат блокирани на местните уебсайтове. Потребителят може също да реши в кои приложения иска да блокира маркетингово съдържание и в кои не.

Популярна тема