За какво са функционалните клавиши F1-F12?

За какво са функционалните клавиши F1-F12?
За какво са функционалните клавиши F1-F12?
Anonim
клавиатура 1
клавиатура 1

Изброяваме някои полезни клавишни комбинации.

Всяка клавиатура, предназначена за компютър с Windows, има ред функционални клавиши от F1 до F12, които обикновено се намират в горната част на устройството. Повечето от тях предлагат бърз пряк път към една или дори няколко функции, които подобряват работата ви със системата.

По-долу представяме точното им значение. Фокусираме се предимно върху функционалността в Windows (основно файловия изследовател), но също така се позоваваме на преки пътища в уеб браузъри и дори в игри.

F1- Клавишът F1 се използва за извикване на помощния прозорец. Както в Windows File Explorer, така и в уеб браузъра, натискането на този бутон ще покаже помощен раздел.

F2- Клавишът F2 е полезен при работа с файлове и папки. Използва се за бързо преименуване на файл, който, разбира се, първо трябва да бъде избран.

F3- Работата на клавиша F3 е известна малко по-широко. След натискане се появява прозорец с търсачка. В Explorer можем да намерим файл с дадено име, а в браузъра можем да намерим конкретна дума в уебсайта.

2017-03-20 14h01 32
2017-03-20 14h01 32

F4- F4, натиснат във файловия мениджър, бързо ще ви отведе до адресната лента. Комбинацията"Изображение" + F4 затваря активния прозорец, програма, игра и дори Windows, ако в момента сме на работния плот. alt="

F5- клавишът F5 е свързан основно с функцията за опресняване на прозореца. Работи както в File Explorer, така и в уеб браузъри. За повечето игри обаче се използва за извършване на бързо запазване на играта.

F6- клавишът F6 във файловия мениджър е по-малко полезен и се използва за преминаване към следващите секции на отворения прозорец. Това може да бъде полезно, когато работите със системата само с клавиатурата. В браузъра F6 обаче ни отвежда до адресната лента.

Популярна тема