Как да инсталирам Windows 10 до Windows 7/8?

Съдържание:

Как да инсталирам Windows 10 до Windows 7/8?
Как да инсталирам Windows 10 до Windows 7/8?
Anonim
лого на Windows 10
лого на Windows 10

Windows 10 е наличен в тестова форма от известно време за всички заинтересовани потребители. Въпреки това, наличната в момента версия все още има грешки и не се препоръчва да се използва ежедневно като основна система. Следователно си струва да инсталирате Windows 10 на допълнителен дял. В този урок ви показваме как да направите това.

Инсталирането на отделен дял означава, че Windows 10 няма да пречи на текущо инсталираната система - Windows 7 или Windows 8.1. Благодарение на това ще можем да използваме и двете системи последователно.

За да стане това възможно, Windows 10 трябва да бъде инсталиран на нов дял, който първо трябва да бъде отделен. За щастие, това може да се направи директно от настоящата система. Процесът е идентичен както за Windows 7, така и за Windows 8.1.

Забележка: не е необходимо да създавате дялове, когато имате свързан допълнителен твърд диск, който не съдържа никакви данни. В повечето ситуации обаче ви препоръчваме да отделите нов дял.

Извличане на дял

1. Ще използваме вградения в системата инструмент за управление на дискове, за да разделим дяловете. За да ги стартирате, натиснете клавишната комбинация Win + R и след това въведете diskmgmt.msc

win 10 двойно зареждане 1
win 10 двойно зареждане 1

2. След това намираме дяла, който искаме да разделим. Щракнете върху него с десния бутон на мишката и изберете "Намаляване на обема".

win 10 двойно зареждане 2
win 10 двойно зареждане 2

3. Системата ще изчисли количеството пространство, което може да бъде разпределено. Въвеждаме избраната стойност в MB. Microsoft съобщава, че Windows 10 е подобен на Windows 8.1, т.е. около 20 GB. Препоръчваме ви обаче да отделите малко повече, тъй като системата може да стане по-голяма. Подходяща стойност ще бъде около 40 GB. Щракнете върху "Намали", за да отделите място.

win 10 двойно зареждане 3
win 10 двойно зареждане 3

4. Готово, току-що подготвихме място за новата система.

Подгответе Windows 10 за инсталиране

1. Следващата стъпка е да изтеглите най-новия образ на Windows 10 от нашата секция за изтегляне.

2. След това подгответе инсталационния диск. Запишете изтегленото изображение на DVD с програма за запис или създайте стартиращо флаш устройство.

3. След като подготвите CD или USB флаш устройство, поставете го в USB устройството / порта и рестартирайте компютъра. Инсталационната програма на Windows 10 трябва да се появи. Ако не се появи, променете реда на зарежданеот нивото на BIOS.

Популярна тема