Как да намалим консумацията на RAM в Google Chrome?

Как да намалим консумацията на RAM в Google Chrome?
Как да намалим консумацията на RAM в Google Chrome?
Anonim
Google Chrome
Google Chrome

Google Chromeе браузър, който дължи високата си популярност на бързата си работа, поддръжката на много разширения и възможността за бързо синхронизиране на всички настройки. За съжаление, продуктът на Google има и своите недостатъци - например висока консумация на RAM. За щастие има начини да ги намалите. В този урок обясняваме как да направите това.

Google Chrome е проектиран по такъв начин, че всички раздели на браузъра се отварят в отделен процес. Благодарение на това, когато карта виси, няма да загубим останалото съдържание. Въпреки че това е удобно, то използва повече RAM. Този проблем може да притеснява особено хората, които отварят голям брой карти едновременно. За щастие има начин да направите това.

Браузърът може да бъде принуден да отвори всички раздели, показващи подстраници на един и същ уебсайт в един процес. Например, ако отворим пет статии на нашия портал, това ще се третира като един процес. В резултат на това количеството RAM, използвано за тази цел, ще бъде намалено.

1. За да стане това възможно, трябва да се добави специален параметър към прекия път на браузъра. За да направите това, щракнете с десния бутон върху иконата на Google Chrome и изберете "Properties".

chrome ram 1
chrome ram 1

2. След това в полето "Целеви елемент" добавяме параметъра- процес на сайт

chrome ram 2
chrome ram 2

3. Потвърдете промените с бутона "Приложи".

Отсега нататък картите от един и същ сайт ще се третират като един процес, което ще намали потреблението на RAM. В някои случаи това може да доведе до спестявания до 30%.

Популярна тема