Как да измерим броя FPS в игрите (кадри в секунда)?

Съдържание:

Как да измерим броя FPS в игрите (кадри в секунда)?
Как да измерим броя FPS в игрите (кадри в секунда)?
Anonim
fps брояч
fps брояч

Честотата на кадрите е основният аргумент на участниците във войната на платформите. Някои казват, че 30 са достатъчни за удобна игра, други абсолютно трябва да играят на течни 60. Но как правилно да проверим колко FPS дърпа нашата машина в избрана игра? Обясняваме това в ръководството по-долу.

Проверката на честотата на кадрите е детска игра. По-долу са четири бързи начина за измерване на текущия брой FPS в избрани игри.

Steam

Steam наскоро предлага възможност за показване на броя кадри в секунда, благодарение на което сме информирани за производителността на нашия компютър. За да активирате тази функция, отидете на опции и след това изберете раздела "В играта".

След това щракнете върху опцията "FPS брояч в играта" и решете в кой ъгъл трябва да се появи броячът на кадрите в секунда.

fps брояч 1
fps брояч 1

Отсега нататък ще бъдем информирани за броя FPS, постигнат с помощта на Steam.

Nvidia GeForce Experience

Собствениците на графични карти на Nvidia могат да използват специален инструмент - GeForce Experience. Тази функция е съвместима с всички модели графични карти, които поддържат ShadowPlay (GeForce GTX 900 серия, 700, 600, 900M, 800M, 700M, избрани 600M).

След като включите софтуера, отидете в раздела Предпочитания и след това изберете ShadowPlay. Сега просто изберете FPS брояча и изберете ъгъла, където искате да се показва броячът. Отсега нататък поддържаните игри ще показват FPS брояч.

Забележка: ShadowPlay трябва да е активен, за да активирате таймера.

fps брояч 2
fps брояч 2

Fraps

Въпреки това, ако не използваме нито едно от горните приложения, струва си да опитаме да инсталираме Fraps. Програмата се използва за запис на видео от игри, но може да показва и FPS брояча. След като стартирате програмата, просто отидете в раздела FPS и изберете ъгъла, където трябва да се покаже броячът. За да го активирате, просто натиснете бутона F12 по време на играта

брояч на fps 3
брояч на fps 3

Опции за игра

Някои игри имат зашит FPS брояч в опциите. Ако горните методи се провалят, струва си да потърсите подходящата функция директно в настройките на играта. Най-често може да се намери в раздела с графики или клавишни комбинации.

Популярна тема