Кое мрежово устройство да избера? Сравнение на популярни услуги

Съдържание:

Кое мрежово устройство да избера? Сравнение на популярни услуги
Кое мрежово устройство да избера? Сравнение на популярни услуги
Anonim
мрежово устройство
мрежово устройство

С развитието на скоростта на интернет, ние решаваме да съхраняваме все повече и повече данни в така наречения облак, т.е. на мрежови устройства. Това е отлично решение, което защитава важни файлове и предлага достъп до тях дори в случай на повреда на компютъра. Можете да намерите много услуги за съхранение на данни в мрежата. Кой от тях да избера? Решихме да сравним някои от най-популярните опции.

Съхраняването на файлове в облака има много предимства. Един от тях е, разбира се, архивиране на данни – дори компютърът ни да се срине, ще имаме достъп до важни файлове от ниво уеб сайт. Можем също да използваме данните, намиращи се на мрежови устройства практически навсякъде по Земята. Всичко, от което се нуждаем, е достъп до интернет.

Все по-често мрежовите устройства предлагат специални мобилни приложения, с помощта на които файловете могат да се управляват и от смартфон или таблет. Някои услуги също са оборудвани с допълнителни функции, например редактиране на файлове или дори създаване на нови документи, преглед на снимки и т.н.

Повечето мрежови устройства имат безплатна опция, при която получаваме ограничено пространство за файлове. Предлагат се и различни абонаменти за разширяване на пространството. Коя оферта да изберете? Всичко зависи от нашите изисквания. Поради тази причина решихме да подготвим списък с няколко от най-популярните мрежови устройства, сравнявайки техните параметри и цени.

Сравнение на параметри

OneDrive Dropbox Google Drive Кутия Amazon Cloud Service Копиране
Ограничение на размера на файла 10 GB 10 GB през WWW

Без ограничения за приложения

5 TB 250 MB - безплатна опция

5 GB - платена опция

2 GB няма
Количество свободно пространство 5 GB 2 GB 15 GB 10 GB няма 15 GB
Възможност за разширяване на свободното пространство Не Да Не Не Не Да
Оферта 100 GB - 8 PLN / месец;

200 GB - 16 PLN / месец;

1 TB - 29,99 PLN / месец (включва услугата Office 365);

1 TB - 9,99 евро / месец или 99 евро / година 100 GB - $ 1,99 / месец;

1 TB - $ 9,99 / месец;

10 TB - $ 99,99 / месец;

20 TB - $ 199,99 / месец;

30 TB - $ 299,99 / месец;

100 GB - 4 евро / месец;

неограничено съхранение на снимки + 5 GB за други файлове - $ 11,99 / година

неограничено пространство за всичко - $ 39,99 / година

250 GB - $ 4,99 / месец;

1 TB - $ 9,99 / месец;

Поддържани системи Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Kindle Fire Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire Windows, Mac, Linux, Android, iOS

OneDrive

OneDriveе мрежово устройство, собственост на Microsoft. Тогава не е изненадващо, че той е тясно интегриран с Windows 8 и Windows 10. Файловете на това устройство се представят в Explorer, сякаш са на твърдия диск на компютъра.

Нищо не ви пречи да използвате диска с уеб браузър. За хора, използващи други системи - било то Mac OS X или по-ранни версии на Windows, е подготвено специално приложение за настолен компютър, което да улесни управлението на файлове. Безспорното предимство на диска е неговата наличност на всички популярни платформи - в допълнение към гореспоменатите, това са Android, Windows Phone, iOS и дори конзолата Xbox. Благодарение на това, като качим вашите файлове на мрежово устройство, можем да сме сигурни, че те ще бъдат достъпни на повечето от нашите устройства.

2015-09-01 15h18 16
2015-09-01 15h18 16

OneDrive ви позволява да съхранявате всякакви файлове. Има и функция за автоматично разделяне, която ще накара вашите снимки да отиват в една папка, а музиката в друга. Всичко се извършва от алгоритъма, въпреки че не винаги е 100% ефективен.

Друго предимство на OneDrive е възможността за автоматично архивиране на снимки от вашия смартфон. Благодарение на това всички снимки, които правим, веднага ще се приземят на мрежовото устройство. Силата на OneDrive е и тясното му сътрудничество с Office пакета. Когато отворим например Word, ще се покажат всички документи, записани на мрежово устройство.

За кого е най-подходящ OneDrive? За хора, които имат компютър, смартфон или таблет и искат да имат бърз достъп до най-важните файлове, независимо от устройството.

Dropbox

Друг интересен диск и един от най-популярните в същото време е DropboxСъщо така в този случай потребителите получават десктоп приложение, с което ще създадат специална папка за файлове синхронизация. Нищо обаче не ви пречи да използвате Dropbox директно от вашия уеб браузър. Струва си да се отбележи, че Dropbox е едно от малкото устройства, които имат специални приложения за системи като Linux, BlackBerry или Kindle Fire.

Dropbox е възхваляван предимно заради чистия си интерфейс и лесната работа. Дискът не налага никакви ограничения върху размера на файловете. Синхронизирането между отделните устройства става автоматично.

2015-09-01 15h19 03
2015-09-01 15h19 03

Заслужава да се отбележи, че Dropbox може да се използва успешно, без да плащате нито една злота за него. Всичко това благодарение на специална система за препоръки, която ви позволява да разширите количеството свободно пространство. Ако например включим автоматичното прехвърляне на снимки от смартфон, получаваме допълнителни 3 GB. Ние ще получим 500 MB за всеки потребител, който се регистрира от нашата връзка. По този начин наличното пространство може да бъде разширено с до 16 GB.

За кого? Dropbox е перфектната услуга за всички онези, които искат да имат достъп до своите файлове на най-популярните устройства и в същото време ценят лекотата на използване и изчистения интерфейс.

Популярна тема