Как да освободя място на телефона си?

Съдържание:

Как да освободя място на телефона си?
Как да освободя място на телефона си?
Anonim
смартфон с Android
смартфон с Android

Обясняваме с примера на Android.

Смартфоните играят ролята на преносими компютри, на които извършваме все повече дейности. Това означава, че ние също съхраняваме все повече и повече данни за тях. За съжаление, паметта на нашите мобилни устройства е ограничена и може бързо да се окаже, че просто ни е свършило мястото за данни.

Какво да направите в този случай? Ето някои начини и съвети, които ще ви помогнат да освободите място на телефона си за нови данни и приложения. Представяме проблема на примера на Android, но някои съвети могат да бъдат прехвърлени и към други системи. Работата им е подобна.

Преместване на приложения и данни на SD карта

Ако телефонът ни има слот за microSD карта, можете лесно да се справите с проблема с ограниченото пространство. Просто трябва да инвестирате в microSD карта и след това да прехвърлите избраните данни към нея.

Предлагаме ви да направите това за снимки и видеоклипове. Можем успешно да съхраняваме тези материали на SD карта. Можете също да изберете местоназначението за запазване на външен носител в настройките на приложението на камерата. След това новите снимки и видеоклипове автоматично ще се появят на картата, като по този начин ще се запази вътрешната памет на устройството.

Разумно решение също ще бъде преместването на приложението на microSD карта. Заслужава обаче да се отбележи, че не всички версии на системата поддържат тази функция. Също така трябва да се поддържа от разработчиците на приложението.

За да направите това, просто отидете в системните настройки и след това изберете мениджъра на приложения. Кликнете върху артикула, който ви интересува, и след това използвайте опцията за прехвърляне към картата.

Екранна снимка 2016-02-04-14-39-06
Екранна снимка 2016-02-04-14-39-06

Изтриване на кеширани данни

Един от по-простите начини бързо да освободите място на телефона си е да премахнете кеширани данни. Това са материали, които се записват на вашето устройство по време на нормална употреба. Това могат да бъдат миниатюри на снимки, данни от уебсайтове или например музика от Spotify. Тези файлове могат безопасно да бъдат изтрити.

За да направите това, отидете на настройките и след това на мениджъра на паметта. Това е мястото, където ще се появи секцията „Кеширани данни“. Натиснете го, за да ги премахнете.

Популярна тема