Коя система да избера за Smart TV? Сравнение

Съдържание:

Коя система да избера за Smart TV? Сравнение
Коя система да избера за Smart TV? Сравнение
Anonim
Android TV
Android TV

Сравнение между Android TV, Firefox TV, Tizen и WebOS.

Когато купувате телевизор със Smart TV функции, трябва да вземете решение не само за подходящия размер на екрана и качеството на изображението. Инсталираната операционна система също е много важен елемент, който определя по-нататъшната полезност на устройството.

Различните производители на телевизори използват различни решения. Някои избират своя собствена екосистема, други използват универсална платформа. Разбира се, всяка система има своите предимства и недостатъци.

По-долу представяме накратко най-важните характеристики на най-популярните системи, налични на Smart TV.

Android TV

Android TV е универсална платформа, разработена от Google. Най-важното предимство на тази система е огромният брой приложения, налични в Google Play Store. Благодарение на това не е нужно да се тревожим за актуализиране или наличност на нашите любими услуги.

Android TV предлага достъп до редица популярни услуги. В допълнение към Netflix тук можете да намерите и Polish Player и ipla.tv.

Системата предлага пълна поддръжка за мултимедия в 4K резолюция. Можете също да търсите материали с глас.

Android TV се използва, наред с други, от телевизори Sony, Philips и Sharp.

android tv 1
android tv 1

Android TV

Firefox TV

Firefox TV е нова система за телевизори, която в момента се предлага за модели на Panasonic. Платформата се характеризира с ясно и цветно меню. Големите икони ви позволяват удобно да навигирате в интерфейса.

Налични са основни приложения като YouTube, Netflix или Polish Player. Наличността на позицията обаче е по-ниска, отколкото при Android TV.

На телевизори с тази система можем също да намерим приложения за времето, музикален плейър или браузър Firefox.

firefox телевизия
firefox телевизия

Firefox TV

Tizen

Tizen е собствена платформа на Samsung, достъпна за всички нови телевизори от този производител. Интерфейсът се характеризира с големи, цветни икони и бърз достъп до най-важните функции. Това позволява на потребителя бързо да включи това, което го интересува най-много.

В магазина за приложения можете да намерите редица популярни артикули, които трябва да са достатъчни за ежедневно забавление. Има и богата оферта от полски услуги.

Голямото предимство на Tizen TV е скоростта на интерфейса. В по-новите модели навигацията в менюто и стартирането на приложения работи без видими забавяния.

тизен
тизен

Tizen

WebOS

Последната от по-големите операционни системи, които намираме на телевизорите, е WebOS от LG. По очевидни причини се използва във всички модели Smart TV на тази компания.

Платформата е създадена през 2014 г. и оттогава се развива последователно. Интерфейсът е ясен, преобладават ярките цветове. Самото меню е подобно на Tizen от Samsung.

Системата позволява достъп до повечето популярни приложения (включително полски) и се характеризира с висока гладкост на работа. Средата обаче предлага по-малко възможности за персонализиране на отделни елементи. В това отношение Tizen е по-добър.

уеб операционна система
уеб операционна система

WebOS

Популярна тема