Използвате ли Google Drive и Chrome? Запознайте се с 12 плъгина, които трябва да имате

Съдържание:

Използвате ли Google Drive и Chrome? Запознайте се с 12 плъгина, които трябва да имате
Използвате ли Google Drive и Chrome? Запознайте се с 12 плъгина, които трябва да имате
Anonim
Google Диск и Chrome – добавки
Google Диск и Chrome – добавки

И така, как да улесним работата с Google Drive.

Google Driveе безплатен инструмент, подобен на Dropbox или Microsoft OneDrive. С негова помощ можем да съхраняваме нашите данни на сървърите на Google.

Въпреки това, не всеки знае, че в тандем с браузъра Google Chrome, възможностите на виртуалния диск се увеличават значително, благодарение на няколко много полезни разширения. По-долу представяме набор от добавки за Google Chrome, които ще направят използването на Google Drive много по-ефективно.

1. Checker Plus за Google Drive

Checker Plus е нещо като "трябва да има", което дори е необходимо за удобно използване на виртуалния Google диск. Разширението се интегрира с браузъра Chrome и е достъпно чрез бутона, който се появява до адресната лента.

Checker Plus за Google Drive
Checker Plus за Google Drive

Просто щракнете върху иконата на приставката и ще се покаже списък с вашите запазени файлове, включително изображения в услугата Google Photos. Ако няколко потребители работят върху един документ, добавката генерира известия за всички въведени промени.

2. Запазване в Google Диск

Искате ли незабавно да запазите екранна снимка на гледаната в момента уеб страница в Google Drive? Всичко, което трябва да направите, е да използвате разширението Save to Google Drive, което значително съкращава цялата дейност.

Запазване в Google Drive
Запазване в Google Drive

Добавката ви позволява да запазвате и прехвърляте много видове файлове като текстови документи, изображения, HTML5 аудио, видео. Просто щракнете с десния бутон върху обекта и изберете „Запазване в Google Drive“. Можете също да промените мястото за съхранение на данни от настройките на приставката.

3. AbleBits

Сред добавките, които си струва да препоръчаме, можем да намерим и тези в офертата на AbleBits. Те подобряват използването на Google Sheets. Производителят осигурява осем отговорни добавки, наред с други за свързване на електронни таблици, комбиниране на стойности в клетки, премахване на дублирани листове. Генератор на произволни числа и други също са налични.

AbleBits
AbleBits

4. Запазете текст в Google Диск

Този плъгин ви позволява да запазите текстовия слой на всяка уеб страница като отделен файл, който след това ще бъде изпратен на Google Drive. Когато текстът е записан, файлът може да се отвори автоматично, което ще стане, когато изберем опцията в долната част на прозореца.

Популярна тема