Офлайн навигация в Google Maps - как да изтегля област?

Съдържание:

Офлайн навигация в Google Maps - как да изтегля област?
Офлайн навигация в Google Maps - как да изтегля област?
Anonim
Google Maps навигация
Google Maps навигация

Изтеглете карти и навигирайте без интернет връзка.

Google Mapsмогат да бъдат намерени на почти всеки смартфон с Android, могат да бъдат изтеглени и за устройства на Apple. Приложението може успешно да замени класическата автомобилна навигация, но от известно време изискваше постоянна връзка с интернет. За щастие проектът все още е в процес на разработка и Google разбра какво очакват потребителите.

Офлайн навигацията е въведена за хора, които планират да пътуват до място, където достъпът до мрежата е ограничен или таксите за пренос на данни са твърде високи. Използвайки функцията "Area Download", можете да запазите избраната част от картата в паметта на устройството и да се насладите на достъп до нея без интернет връзка.

Google обявява, че изтеглянето офлайн не е достъпно в някои региони поради договорни ограничения, езикова поддръжка, адресни формати и други причини. Въпреки това, в случая с картата на Полша и други европейски страни, не би трябвало да има проблеми.

Как да изтегля карта за използване офлайн?

1. Стартирайте приложението Google Maps на вашия таблет или смартфон, осигурете бърза интернет връзка (за предпочитане Wi-Fi, за да не прекалявате с преноса на мобилни данни) и влезте към вашия акаунт в Google.

2. Използвайте търсачката, за да намерите мястото в района, който искате да изтеглите. Това може да бъде ресторант в Познан, летище в Дрезден или друго място (напр. конкретен адрес). Когато приложението намери мястото на картата, кликнете върху името му в долната лента. След докосване описанието на местоположението ще се разгъне и в горния десен ъгъл на екрана ще намерите бутон за меню (три точки). Натиснете и изберете "Изтегляне на офлайн зона" от менюто.

Изтегляне на офлайн зона на Google Карти
Изтегляне на офлайн зона на Google Карти

3. Приложението ще посочи областта, която е достъпна за изтегляне. Можете да увеличавате или намалявате - колкото по-голяма зона изберете, толкова повече данни ще бъдат записани на устройството. Не забравяйте обаче, че максималният размер на офлайн зона е 120 000 квадратни километра. Ако се опитате да запазите по-голяма област, приложението ще ви помоли да я намалите, като увеличите изгледа на картата.

Офлайн изтегляне на Google Maps
Офлайн изтегляне на Google Maps

4. Това е всичко, картата е изтеглена на вашето устройство и можете да я използвате без интернет. Ако има промени в изтеглената карта, приложението ще ви информира, че офлайн зоната може да бъде актуализирана.

Изчисляване на офлайн маршрут

След като изтеглите области, можете да използвате навигацията както обикновено. Когато използвате офлайн карти, в приложението ще се появи икона на светкавица. За съжаление офлайн упътванията за шофиране са налични само за пътувания с кола. Освен това асистентът за лентата, алтернативното маршрутизиране и информацията за задръствания не работят.

Популярна тема