Как да деактивирам всички реклами в Windows 10?

Съдържание:

Как да деактивирам всички реклами в Windows 10?
Как да деактивирам всички реклами в Windows 10?
Anonim
Windows 10 лаптоп
Windows 10 лаптоп

Няколко лесни начина да се отървете от рекламно съдържание от системата.

Най-новата операционна система на Microsoft спечели голяма група фенове, но някои потребители не са доволни от някои от решенията Windows 10. Спорните елементи включват, наред с други, рекламата.

За щастие, потребителят може да ги деактивира напълно, въпреки че това изисква някои корекции. Ето как да направите това.

Деактивиране на рекламите на заключен екран

Windows 10 може да показва реклами на вашия заключен екран от време на време. За щастие те могат да бъдат напълно изключени. За да направите това, отидете в Настройки → Персонализиране → Заключен екран. След това изберете изображение или слайдшоу като фон. Напускането на „Windows Spotlight“може да доведе до показване на реклами.

2016-10-04 14h38 52-мин
2016-10-04 14h38 52-мин

Деактивиране на предложените приложения

Microsoft може да ни предлага приложения от Windows Store от време на време. Те се появяват в менюто "Старт" и могат да бъдат досадни за някои хора, особено след като там има и платени елементи.

За да ги изключите, отидете в Настройки → Персонализиране → Старт. След това премахнете отметката от елемента „Показване на предложения в менюто „Старт“понякога.“

2016-10-04 14h42 36-мин
2016-10-04 14h42 36-мин

Съвети за деактивиране на Windows

Реклами и предложения за нови приложения също могат да бъдат вмъкнати в съветите на Windows, които се появяват на вашата система от време на време. Следователно Microsoft може да предложи, например, използването на браузъра Edge.

Тази функция може да бъде деактивирана, като отидете в Настройки → Система → Известия и действия. След това премахнете отметката от "Показване на съвети за Windows".

Популярна тема