На колко разстояние трябва да поставя проектора от стената?

Съдържание:

На колко разстояние трябва да поставя проектора от стената?
На колко разстояние трябва да поставя проектора от стената?
Anonim
philips screeneo 2.0
philips screeneo 2.0

Търсим оптимални настройки.

Все по-ниските цени на проекторите ги правят интересна алтернатива на телевизорите. Те изкушават с големи диагонали на показваното изображение и висока мобилност.

Въпреки това, не всеки знае как правилно да настрои проектора, за да прожектира идеалното изображение. Струва си да се заинтересувате от тази тема, преди да закупите устройството.

Проекционно съотношение

Всеки проектор има собствено съотношение на проекция. Това име е разстоянието между проектора и екрана, разделено на ширината на екрана. Най-лесният начин да го обясните е с пример. Ако прожекционният ни екран е широк 1,5 метра и проекторът трябва да бъде поставен на 2,2 метра от него, тогава имаме нужда от устройство с проекционно съотношение 1,47:1.

Обикновено обаче се нуждаем от обратно изчисление. Вече имаме проектор и искаме да знаем как да го позиционираме оптимално за най-добра картина.

В този случай инструментът, наличен на на тази уеб страницасе оказва полезен. Позволява ви да изберете оптималните параметри: коефициент на проекция, препоръчително разстояние от седалката и интензитет на осветлението.

Когато използвате този инструмент, моля, въведете марката и модела на вашия проектор. След това с помощта на плъзгачите задаваме разстоянието между проектора и стената / екрана или размера на екрана, който искаме да постигнем.

проекционен калкулатор
проекционен калкулатор

Проекционният калкулатор ще покаже оптималните настройки

Инструментът автоматично ще покаже оптималните настройки. Например, за модела Philips PicoPix PPX4935, за да постигнете размер на екрана от 80 инча, поставете проектора на разстояние 2,6 метра от екрана. Вместо това седалката трябва да бъде поставена на 2,5 до 3,9 метра от екрана.

Изберете проектор

Ако все още не сме закупили проектора, използвайки горния инструмент, струва си да сравним няколко модела, които вземаме предвид. Благодарение на това ще разберем кой ще пасне най-добре на характеристиките на нашата стая.

Ако нямате много място, помислете за закупуване на ултракъсофокусен проектор. Усъвършенстваната огледална система означава, че такъв проектор може да бъде поставен на разстояние до 10 сантиметра от стената, като пак ще може да показва изображение с голям диагонал. Такива решения се предлагат от Philips, Sony и LG.

Популярна тема