Google Play Store не работи? Вижте как да го поправите

Съдържание:

Google Play Store не работи? Вижте как да го поправите
Google Play Store не работи? Вижте как да го поправите
Anonim
Google Play
Google Play

Няколко съвета в случай на срив на Play Store.

Google Play е една от най-важните услуги на всяко устройство с Android. Благодарение на него можем да инсталираме всяко приложение от обширен магазин. За съжаление, понякога тя отказва да се подчини.

Може да има много причини за провал и често е трудно да се оценят. Ето няколко универсални съвета. Следването на тези стъпки може да ви помогне да върнете своя Play Store да работи правилно.

Принудително затваряне

Понякога най-простите начини са най-ефективни. Ако имаме проблеми с Google Play, струва си да затворим принудително приложението. За целта отидете в Настройки → Приложения. Намерете Google Play Store и натиснете бутона "Стоп".

Екранна снимка 20170929-151829
Екранна снимка 20170929-151829

Включете самолетен режим

Този метод не е напълно потвърден, но някои интернет потребители предполагат, че включването и изключването на самолетния режим понякога решава проблема с Google Play. Това е проста задача, така че защо не опитате? Като алтернатива можете просто да прекъснете връзката и да свържете отново Wi-Fi мрежата.

Рестартирайте телефона

Правило номер едно за компютри работи и за смартфони. Ако нещо не работи, добре е да рестартирате устройството си. Понякога това е най-доброто решение.

Изчистване на кеша

Понякога кешът на Google Play може да е проблем, така че е добра идея да го изчистите. За целта отидете в Настройки → Приложения. След това намерете Google Play, натиснете "Памет" и след това "Изчистване на кеша".

Екранна снимка 20170929-151857
Екранна снимка 20170929-151857

Изтриване на данни за приложението

Почистването на кеша не помогна? Можем също така да изчистим данните от приложението от същото място. След като направи това обаче, потребителят трябва да влезе отново в акаунта си.

Екранна снимка 20170929-151911
Екранна снимка 20170929-151911

Вижте списъка с деактивирани услуги

На Android можете да деактивирате за постоянно избрани услуги. Понякога те могат да повлияят на правилната работа на Google Play Store. Затова си струва да разгледате списъка с деактивирани услуги / приложения и да опитате да ги активирате.

Това може да стане, като отидете в Настройки → Приложения и след това „минете надолу“. Това е мястото, където са представени деактивираните приложения.

Проверете датата и часа

Проблеми с работата може също да бъдат причинени от неправилна дата или час. Затова си струва да проверим дали телефонът ни показва текущия час. Най-добре е да зададете опцията за автоматично изтегляне на часа.

Това може да стане, като отидете в Настройки → Разширени настройки → Дата и час.

Екранна снимка 20170929-151932
Екранна снимка 20170929-151932

Останалата част от ръководството е на следващата страница.

Популярна тема