Как да копирам SMS от SIM картата?

Как да копирам SMS от SIM картата?
Как да копирам SMS от SIM картата?
Anonim
SIM карта
SIM карта

Четем и копираме SMS-и, записани на SIM картата.

В древността SMS-ите са се записвали не само в паметта на телефона, но и на SIM картата. Количеството място за съобщения обикновено беше много ограничено, но това решение имаше известно предимство - SMS-ите се прехвърляха на други устройства заедно с картата.

Днес практически никой вече не използва тази функция, въпреки че все още е официално достъпна. Въпреки това, ако използваме стара SIM карта, на която имаме запазени важни SMS-и, можем лесно да ги възстановим.

В този урок ви показваме как да направите това, използвайки телефон с Android като пример. Процесът може да се различава в зависимост от модела смартфон, който имате, но в повечето случаи е подобен и изисква разширените настройки да се показват в приложението, което поддържа SMS съобщения.

1. За да копирате съобщения от вашата SIM карта, отидете в приложението за SMS по подразбиране и след това прегледайте разширените настройки.

SIM sms
SIM sms

2. След това търсим "Съобщения на SIM картата".

Екранна снимка 20170915-143415
Екранна снимка 20170915-143415

3. В резултат на това ще бъдат показани всички SMS-и, съхранени на SIM картата. Маркираме тези, които ни интересуват (задържайки пръста си на екрана по-дълго), след което ги копираме в паметта на телефона.

Популярна тема