Как да блокирам скриптове за копаене на криптовалута в браузъра?

Съдържание:

Как да блокирам скриптове за копаене на криптовалута в браузъра?
Как да блокирам скриптове за копаене на криптовалута в браузъра?
Anonim
биткойн
биткойн

Лесен начин да се отървете от "вредителите".

Криптовалутата се превърна в изключително популярен феномен през последните месеци. За съжаление, предприемчиви хора излязоха с идеята да инсталират копачи на криптовалута директно на уебсайтове.

По този начин всеки човек, който посещава сайта, автоматично се присъединява към процеса на копаене, като предава процесорната мощност на своя процесор. Често го прави несъзнателно.

Копаенето на криптовалути в браузъра може да допринесе за по-висока консумация на процесора и по този начин за по-бавна работа на целия компютър. Следователно си струва да се предпазите от подобно явление.

Приставки за браузър

Най-лесният начин е да инсталирате подходящата добавка за вашия браузър. Някои копиращи скриптове вече са блокирани от разширения, които блокират реклами. Това включва AdBlock Plusили AdBlock.

В този случай обаче добавете свой собствен блокиращ филтър. Отидете до настройките на разширението и добавете: https://coin-hive.com/lib/coinhive.min.js към списъка с блокирани

2017-12-01 15:45 27
2017-12-01 15:45 27

Можете също така да използвате готови списъци с филтри, свързани с копаене на криптовалути (по-долу екранна снимка от AdBlock).

2017-12-01 15:46 09
2017-12-01 15:46 09

Като алтернатива си струва да изтеглите отделен плъгин, който се използва само за блокиране на такива скриптове. Препоръчваме No Coin. Разширението е достъпно за Google Chrome, Mozilla Firefox и Opera.

Веднъж инсталиран, плъгинът ще блокира активно всички скриптове за копаене на криптовалута. Възможно е също временно да го деактивираме, ако искаме да активираме добива на избрана страница.

2017-12-01 15:49 30
2017-12-01 15:49 30

Антивирус

Ако използваме браузър, който не поддържа такива разширения (напр. Microsoft Edge), можем да използваме антивирусен софтуер. Багерите в браузърите блокират ефективно, наред с други премиум версия Malwarebytes Antimalware.

Популярна тема