Как да заключите и изтриете данни от изгубен смартфон с Android?

Съдържание:

Как да заключите и изтриете данни от изгубен смартфон с Android?
Как да заключите и изтриете данни от изгубен смартфон с Android?
Anonim
намери телефон
намери телефон

Показваме как да се предпазите в случай на загуба на вашия смартфон.

По-скоро никой от нас не се радва на перспективата да загуби смартфон Въпреки това много хора го имат. Особено неприятна е ситуацията, ако не сме любители на блокирането на устройството си с всякакви пароли. Всеки, който намери телефона ни, може лесно да види разговори,снимки или история на сърфиране- и това по-скоро, бихме предпочели да го избегнем. Благодаря Googleима лесен начин да направите това.

Как да блокирате или изтриете данни от изгубен смартфон?

Първо - трябва да имаме достъп до акаунта в Google, с който сме влезли в нашето устройство. Ако това условие е изпълнено, следващите стъпки са само формалност.

1. Първо ще ни трябва достъп до уеб браузър- можем да използваме и двете компютъри мобилно устройство.

2. Следващата стъпка е да влезете в акаунта си в Google (тук) и да отидете на тази страница.

3. В този момент ще видим списък с устройства, на които сме влезли в акаунта в Google. Избираме устройството, което ни интересува.

намери телефон1
намери телефон1

4. След това ще се появи списък с опции. От този панел можем да извършим няколко действия:

Обадете се или намерете телефона- тази функция включва звъненето на максимална сила на звука, независимо от настройките на звука на нашето устройство. За да активирате, просто натиснете съответния бутон

Заключване на телефона- това е едно от решенията, които ни интересуват. От тук можем да зададем парола, която ще бъде необходима за отключване на нашето устройство. Те ще заменят използваната досега сигурност Освен това можем да покажем на екрана нашата собствена бележка към намиращия (напр. с искане за контакт) и контакт телефонен номер, на който трябва да се обади. След като зададете паролата и (по избор) въведете информацията, просто щракнете върху Блокиране.

намери телефон 2
намери телефон 2

Опитайте да се обадите на телефона си- това е само намек. Благодарение на него ще научим, че можем да намерим номера си в контакти в Google и можем да се обаждаме чрез Hangouts.

Излезте от телефона- благодарение на тази функция ще можем да отменим достъпа до нашия акаунт в Google с едно кликване, като същевременно можем да използваме други решения, налични на този уебсайт.

Свържете се с оператора на мобилната мрежа- това е друга информация Този път гигантът от Mountain View инструктира, че след като се свържете с мрежовия оператор клетъчна, можем например да деактивираме SIM картата, което ще ни помогне да защитим поверителността си.

Помислете за изтриване на данни от устройството- това е друга функция, която ни интересува. Тази опция ще ни позволи да нулираме устройството. След влизане в онлайн режим(свързан с интернет), смартфонът ще бъде възстановен до фабрични настройки Всички приложения, снимки, контакти и други данни, съхранени на то ще бъде загубено (освен ако не сме направили резервно копие в облака предварително). В същото време ще загубим възможността да използваме всички гореспоменати функции на Google Освен това ще позволим на потенциален крадец да използва, и дори продажбаоткраднат телефон.

намери телефон 3
намери телефон 3

5. След извършване на дейностите, които ни интересуват, можем да затворим страницата и евентуално да излезем от акаунта в Google(особено важно, ако използваме публичен компютър). Благодарение на това ще можем да спрем да се тревожим за нашите данни, дори ако не успеем да възстановим телефона.

Не забравяйте, че изтриването на данни има няколко недостатъка Първо, ще загубим достъп до други функции, като например способността да звъним на звънеца и да намираме телефона по звук. В допълнение, лицето, което е присвоило нашето устройство, ще може да го използва без никакви проблеми или да го продаде на някой друг - когато бъде блокиран, функцията FRP(Factory Reset Protection) предпазва от това, благодарение на което дори хардуерното нулиране няма да отключи телефона ви, без да влезете в акаунта си в Google.

Затова, преди да решите да изтриете изгубения си телефон, помислете внимателно и използвайте другите функции - на първо място, възможността за блокиране и го давам на честен намерител телефон за връзка.

Популярна тема