Как да активирате Google търсене в Microsoft Edge Chromium

Съдържание:

Как да активирате Google търсене в Microsoft Edge Chromium
Как да активирате Google търсене в Microsoft Edge Chromium
Anonim
chromium edge google
chromium edge google

Променяме търсачката в новия Edge.

Chromium Microsoft Edge вече работи във версията за предварителен преглед (макар и все още неофициална) и вероятно ще бъде без големи проблеми и резерви. Е, може би освен факта, че браузърът не предлага за промяна на търсачката по подразбиранеВъпреки това, има начин да го направите сами.

Разбира се, версията, която използваме, е само версия за разработкаот изтичане на информация, така че не можем да се изненадаме защо гигантът от Редмънд все още не се е занимавал с такива важни въпроси като възможност за промяна на търсачката

Как да промените търсачката в Chromium Microsoft Edge

В началото имайте предвид, че тази промяна ще засегне само търсенето в адресната лента. Опцията за търсене в мрежата в прозореца нов разделще продължи да показва резултати от Bing.

За да активираме ръчно търсенето с Google, ще трябва да използваме вече познатите Chromium функции. Първо трябва да въведем настройкии след това да намерим раздела Поверителност и услуги с полето за адресна лента в него.

chromium edge google 1
chromium edge google 1

Както можете да видите, все още не е възможно да промените търсачката(въпреки че наличието на квадратче за отметка показва, че Microsoft има план). И така, натиснете бутона Управление на търсачката по-долу и след това създайте нова, персонализирана търсачка, базирана на Google.

Ще започнем с натискане на бутона Добавяне в горния десен ъгъл, под полето за търсене.

chromium edge google 2
chromium edge google 2

Ще се появи прозорец за добавяне на търсачка. Трябва да попълним съответните стойности:

  • Въведете Google в полетоSearchдвигател
  • Като Ключова думаЗадаваме google.com
  • В последното поле URL с% s на мястото на заявкатапоставете {google: baseURL} търсене? Q=% s & {google: RLZ} {google: originalQueryForSuggestion} {google: assistedQueryStats} {google: searchFieldtrialParameter} {google: iOSSearchLanguage} {google: searchClient} {google: sourceId} {google: contextualSearchVersion} ie={inputEncoding}
chromium edge google 3
chromium edge google 3

Накрая натиснете синия бутон Добавяне. Сега можем да щракнете върху три точки до нашата нова търсачка и да щракнете върху Направете по подразбиране задайте го като по подразбиране Отсега нататък всяка парола, въведена в адресната лента (разбира се, ако не е URL), ще се търси в Google, вместо в Bing.

chromium edge google 4
chromium edge google 4

Това е механиката на двигателя на Chromium, така че по подобен начин можете да добавяте други търсачки в браузъри като Google Chrome или Opera , които, подобно на новата версия на Edge, са базирани на популярната технология с отворен код.

Популярна тема