Как да използвам Google Assistant, без да отключвам екрана?

Съдържание:

Как да използвам Google Assistant, без да отключвам екрана?
Как да използвам Google Assistant, без да отключвам екрана?
Anonim
заключване на смартфон
заключване на смартфон

Удобно използване на Асистента.

Наистина много хора в Полша чакаха възможността за отключване на телефона с глас В много страни Google Assistant разрешено за такова действие благодарение на разработения Voice Match механизъм, който запомня тембъра на гласа на потребителя. Въпреки това, няма какво да се заблуждавате - в Полша тази функция не се е появила и няма да се появи повече. Google се отървава от Voice Matchпоради сравнително ниското ниво на сигурност, гарантирано от този метод за отключване. Има обаче начин да отключите устройството си с гласа си.

Как да използвате Google Assistant, без да отключвате екрана

Ако не искате да се доближавате до телефона, разположен на няколко метра, само за да проверите часа или да настроите таймера, можете да използвате функцията Smart Lock, която ще ви позволи да използвате Асистента благодарение на автоматичното отключване при определени условия.

Бъдете предупредени: тази функция може да се окаже опасна. Smart Lock не е 100% точен и при някои условия ще позволи на крадеца лесно да получи достъп до вашите данни.

Ако все пак искате да използвате Smart Lock, за да направите живота си малко по-лесен, ето какво трябва да направите:

1. Намерете Smart Lock в настройки на телефона. Трябва да е в раздел като Сигурност или Заключен екран - зависи от системата или наслагванията.

1a. Ако нямате защитен смартфон, трябва да го смените - можете да използвате PIN,парола или модел ключалки.

интелигентно заключване
интелигентно заключване

2. Изберете предпочитания от вас критерии Това може да бъде например местоположение(ние може например да конфигурира дома ни като надеждно място, благодарение на което смартфонът няма да бъде заключен у дома) или устройство(устройството се отключва, ако например има смарт часовник наблизо). Методите за сигурност могат да се комбинират един с друг.

3. Ако критериите, зададени при конфигурирането на Smart Lock, са изпълнени, можете да използвате функцията Google Assistant без ограничения - екранът ще остане отключенна системно ниво, благодарение на което нашият интелигентен асистент няма да има големи проблеми с работата.

Разбира се, това може да бъде доста рискован метод. Достатъчно е някой да открадне вашия смартфон и ще остане на няколко метраот вашия смарт часовник, за да достигнете лесно до вашите приложения. Въпреки това, това все още е относително нисък риск с оглед на ползите. Защото колко често ви ограбват и колко често искате да използвате Асистента, без да отключвате смартфона си? Точно.

Популярна тема