Как да активирам тъмна тема в Google Chrome?

Съдържание:

Как да активирам тъмна тема в Google Chrome?
Как да активирам тъмна тема в Google Chrome?
Anonim
хром тъмен
хром тъмен

Включете тъмния режим.

Тъмните теми чупят рекорди по популярност. Приложения като Messenger, Twitter или дори Google Assistant имат своите версии на тъмен режим. Липсва обаче в едно от най-използваните приложения – браузъра Google. Chrome може скоро да получи тъмен режим в Windows, но кога ще стане това? И ще дойде ли такава функция и в Android? Ако си задавате тези въпроси и наистина държите на по-тъмните цветове, прочетете внимателно.

Как да активирам тъмната тема на Google Chrome в Windows?

Противно на външния вид, такава възможност съществува и е много проста. За тази цел ще трябва да използваме темите, предлагани от браузъра. Това са цветни кожи за нашето приложение, благодарение на които можем да променим външния му вид.

Разбира се, това решение има своите недостатъци. Променя само цвета на повечето елементи на браузъра - няма ефект върху уебсайтовете, а също и например в секцията с настройки. Ако не ви притеснява, ето какво трябва да направите:

1. Отидете на настройките на Google Chrome

2. Във втората група настройки, Външен вид, изберете опцията Теми.

chrome теми 1
chrome теми 1

3. В този момент ще се отвори уеб магазинът на Chrome в раздела с теми. Можем да видим списъка с налични дизайни или да влезем в тъмен режим или нощен режим в търсачката вляво (избирайки раздела Теми).

chrome теми 2
chrome теми 2

4. След като намерим темата, която ни интересува, щракнете върху Добавяне към Chrome до нея. В този момент темата трябва да се изтегли и инсталира автоматично. От сега нататък имате Google Chrome с тъмна тема.

За да промените или напълно премахнете тема, просто изберете съответния бутон в раздела Облик.

Как да включа тъмната тема в Chrome на Android?

В случая със смартфоните въпросът става малко по-сложен. Тук нямаме (и не се знае кога ще получим) нощния режим, а също и мотивите. Всъщност има само едно решение, но в много случаи то просто няма да работи.

Това е опростен дисплей. Това е сравнително нова функция на браузъра, която е предназначена да улесни, inter alia, четене на текстове.

1. Влезте в настройките на Google Chrome. След това изберете Достъпност и включете Опростен уеб изглед.

2. След като влезете в страницата със статията (но не във всеки случай), най-долу трябва да се появи надпис Покажи опростен изглед. След като го натиснете, ще се отвори нов прозорец, показващ само текста

3. След като отворим менюто, можем да изберем Външен вид и след това да изберем Тъмно.

chrome android тъмен 1
chrome android тъмен 1

Както можете да видите, това решение далеч не е идеално в няколко отношения.

chrome android тъмен 2
chrome android тъмен 2

Има обаче още един начин да получите тъмен режим по-бързо и по-удобно - както на компютър, така и на смартфон.

Браузър с тъмна тема

Просто трябва да изтеглите браузър, различен от Chrome. Opera ще бъде добър избор тук. Базиран е на двигателя Chromium и след като инсталираме разширенията за инсталиране на Chrome, можем лесно да изтеглим всички добавки, предлагани от приложението Google. Освен това имаме вграден VPN, блокиране на реклами и само тъмен режим.

Opera също е достъпна за устройства с Android. Той предлага подобни функции като версията му за компютър, но можем допълнително да стартираме нощния режим в него - той автоматично намалява яркостта и превключва темата на тъмна.

Не забравяйте обаче, че подобно на Opera, Chrome има своите предимства - едно от тях е доста ефективен превод на цели уеб страници или връзка с акаунт в Google. Така че, ако използвате Chrome често, може да не искате да смените браузъра си. В противен случай наистина си струва да опитате.

opera тъмен компютър
opera тъмен компютър

Opera предлага тъмна тема за компютър …

тъмна андроид опера
тъмна андроид опера

… и на Android.

оперни функции
оперни функции

Освен това има някои функции, които липсват на Chrome - за съжаление и обратното също работи.

Аз лично преминах към Opera преди около 4 години. Оттогава го използвам на моя компютър и Android. Няма какво да се оплача от този браузър и наистина препоръчвам да го пробвате.

Популярна тема