Huawei: Как да проверите гаранцията на вашия смартфон

Huawei: Как да проверите гаранцията на вашия смартфон
Huawei: Как да проверите гаранцията на вашия смартфон
Anonim
Huawei P20 Pro 11
Huawei P20 Pro 11

Важна информация.

Huawei е марка, която произвежда, наред с други, смартфони, която става все по-популярна в Полша. Този китайски производител предлага не само много добре оценени флагмани от серията Mate или P, но и много по-евтини устройства, които могат да бъдат намерени в офертата на мобилните оператори.

Когато купуваме смартфон от официален източник, имаме право да знаем как изглежда гаранционният статус на устройството. За Huawei тази информация може да се провери с SN (сериен номер).

По-долу ще ви покажем как да проверите гаранционния статус на оборудването на Huawei с няколко лесни стъпки.

1. Намерете SN

SN номерът може да бъде прочетен директно от устройството, като отворите приложението Телефон, като изберете от клавиатурата номера 06

2019-04-08 131432
2019-04-08 131432

Като алтернатива отидете на меню Настройки -> Система -> Информация за устройството -> Състояние.

В случай, че не можете да стартирате устройството, чийто сериен номер искате да проверите, съответната информация може да бъде намерена на кутията (обикновено това е стикер отстрани с IMEI и SN номера).

2. Информация за гаранционния период

След като прочетете серийния номер на вашето устройство, можете да продължите към следващата стъпка.

За да проверите състоянието на гаранцията, отидете на Huawei - Информация за гаранционния период- и въведете серийния номер (SN), който прочетохте по-рано.

Запомнете - ако купувате употребяван смартфон, например онлайн, поискайте от продавача серийния номер, за да разберете за гаранционните условия, преди да финализирате транзакцията.

Популярна тема