Как да защитим приложението с парола? [Android]

Съдържание:

Как да защитим приложението с парола? [Android]
Как да защитим приложението с парола? [Android]
Anonim
AppLock
AppLock

Показваме как да защитим избрани приложения срещу неоторизиран достъп.

Съвременните телефони вече не се използват само за разговори или SMS-и. Устройствата, които носим ежедневно в джобовете си, всъщност са малки компютри с разширени възможности.

Често имаме много лични данни на нашия смартфон и си струва да помислим дали да ги защитим. Разбира се, можете да използвате ПИН или шаблон, но има приложения, които предоставят повече опции за персонализиране на сигурността.

AppLock - приложения под контрол

Благодаря AppLockможем да блокираме достъпа до избрани приложения, инсталирани на Android. Инструментът също така ви позволява да ограничите достъпа до определени функции на телефона или да създадете безопасен сейф със снимки или видеоклипове.

За какво можете да използвате приложението? Възможностите са основно безкрайни. Така че можете да блокирате с парола контакти, SMS-и, получаване на обаждания, снимки, Facebook, Messenger, Gmail, Play Store и др.

За да блокирате достъпа до приложението на вашия смартфон, направете следното:

1. Изтеглете и инсталирайте безплатното приложение AppLock.

Инсталиране на AppLock
Инсталиране на AppLock

2. След стартиране дайте съответните разрешения, без тях приложението няма да работи правилно. След това установете шаблона за заключване. Можете да го промените по-късно в настройките на приложението.

AppLock модел
AppLock модел

3. В раздела Поверителност плъзнете екрана надолу, докато видите списъка с инсталирани приложения. За да блокирате някой от тях, щракнете върху него. Появата на символа със затворен катинар означава, че достъпът е блокиран и ще бъде възможен само след въвеждане на предварително определен модел или парола.

Блокиране на AppLock
Блокиране на AppLock

4. ГотовоПриложението е блокирано. Заслужава да се спомене, че можете да използвате четеца на пръстови отпечатъци и на устройства с Android 6.0 или по-нова версия. За да активирате заключването на пръстови отпечатъци, отидете в раздела Защита и активирайте съответната функция.

AppLock защита
AppLock защита

В някои смартфони за този тип операция не е необходимо да използвате специално приложение, тъй като съответните функции са вградени в системата. На Xiaomi устройства, просто отидете на приложението Контролен панел и изберете Заключване на приложението. функция

Популярна тема