Ние четем текст от снимки и PDF файлове с помощта на Google Drive

Съдържание:

Ние четем текст от снимки и PDF файлове с помощта на Google Drive
Ние четем текст от снимки и PDF файлове с помощта на Google Drive
Anonim
Google Drive OCR
Google Drive OCR

Google Drive като OCR софтуер? Възможно е.

Софтуерът за OCR (оптично разпознаване на символи) ви позволява да четете и конвертирате в редактируема форма текст от графични файлове. Това е изключително полезно, когато трябва да редактираме документ, който можем само да сканираме - също така ще ни спести много време.

Професионалните програми за разпознаване на текст обикновено са доста скъпи. За щастие безплатният Google Drive е страхотен за повечето приложения. По-долу можете да прочетете как да използвате услугата на гиганта на търсачката за автоматично четене на текст.

Google предлага много добър OCR инструмент безплатно

Влизаме в нашия Google акаунт и отваряме Drive. Сега трябва да прехвърлим файловете, от които ще четем текста. Google OCR работи с JPEG, PNG, GIF и PDF документи с максимален размер от 2 MBПлъзнете избраните файлове в прозореца на браузъра или използвайте бутона Нов и изберете опцията Качване на файл.

ocr1
ocr1

Щракнете върху избрания файл с десния бутон и от частта Отвори в изберете полето Google документи.

ocr2
ocr2

Изчакваме известно време файлът да се отвори. В случай на PDF документи, той се чете и отваря директно като редактируем текстов файл.

ocr3
ocr3

В случай на файлове с изображения(JPEG, PNG, GIF), крайният резултат е документ с в началото на оригиналната снимка, а под него намираме текстът, прочетен от него.

ocr4
ocr4

Струва си да добавим, че прочетените файлове се добавят автоматично и се записват в нашия Google Диск.

Популярна тема