Как да инсталирам актуализация на Windows, когато дисковото пространство е малко?

Съдържание:

Как да инсталирам актуализация на Windows, когато дисковото пространство е малко?
Как да инсталирам актуализация на Windows, когато дисковото пространство е малко?
Anonim
Как да инсталирате актуализации на Windows, когато дисковото пространство е недостатъчно
Как да инсталирате актуализации на Windows, когато дисковото пространство е недостатъчно

Добре е да знаете.

Съвсем наскоро един от редакторите на нашия уебсайт беше помолен от близък човек да му помогне да инсталира актуализация на Windows 10. Не, не беше да щракнете върху „Проверка за актуализации“и след това върху „Инсталиране“– проблемът беше по-сложен. Помните ли поста ми, в който написах, че продажбата на определени видове лаптопи в Полша трябва да бъде забранена ? Тогава се оплаквах от производителите, които продават преносими компютри с 32 GB eMMC памет. Създадена е точно защото се скандализирах, че на такива лаптопи е трудно да се инсталират някои актуализации без комбиниране. Трудно, но изобщо не невъзможно.

"Windows се нуждае от място за извършване на актуализацията" - такова съобщение може да бъде проклятието на всеки, не само на хората, които се борят с лаптопи с 32 GB eMMC памет на дневна база. Основните актуализации на Windows 10 могат да достигнат няколко гигабайта! Има няколко начина за решаване на проблема, но само един от тях се оказва ефективен винаги, независимо от ситуацията.

Как да инсталирате актуализация на Windows 10, когато дисковото пространство е недостатъчно

Преди да започнете с предложения метод, предлагам ви … да почистите диска. В ситуация, в която имате повече от един дял, тази задача ще бъде относително лесна, стига да имате много файлове на системния диск. Защото знаете, че файлове в папките на вашия работен плот запълват системния ви диск, нали? Опитайте да преместите някои данни от системното устройство (по подразбиране C:) на друго устройство. Може би това е достатъчно?

Друг инструмент, който можете да използвате, е добрият стар Почистване на диск. Изберете устройството C: и вижте колко място ще спечелите, като изтриете някои данни. Внимавайте какво щраквате - може би не искате да изтриете съдържанието на папката Downloads, а просто да я преместите в друг дял. Определено искате да изпразните кошчето … сериозно, виждал съм хора да държат няколко гигабайта (!) боклук в кошчето си.

1
1

Все още нямате достатъчно място? Нека да преминем към спецификата, т.е. как да инсталирате актуализацията при липса на място на диска, което винаги работиИма едно условие: трябва да имате външен твърд диск, SD карта или флаш устройство с капацитет от за предпочитане 16 GB или по-голям. Вероятно не е голям проблем, защото кой в днешно време няма флашка?

Инсталиране на актуализацията с помощта на USB флаш устройство, карта с памет или външно устройство

Виждате „Не можем да инсталираме най-новите функции на Windows 10 и подобрения в сигурността на вашия компютър поради недостатъчно дисково пространство“? Не изпадайте в паника. Отидете на работа.

1. Щракнете върху менюто "Старт", след това върху иконата на зъбно колело (Настройки) и отидете в секцията Актуализиране и защита.

актуализации и сигурност
актуализации и сигурност

2. На страницата Windows Update изберете „Отстраняване на проблеми“. Това ще ви позволи да стартирате инструмента за актуализиране, който ще ви позволи да изберете външно хранилище на данни като място за изтегляне и инсталиране на нови корекции. Може дори да е карта с памет.

3. Свържете носителя на данни към компютъра. Зъбното колело ще се покаже в падащото меню, от което трябва да го изберете.

няма място за актуализации
няма място за актуализации

4. Сега просто щракнете върху Напред и следвайте инструкциите. След като инсталирате актуализацията, можете да изтриете данни от флаш устройството или диска. Толкова е просто!

Има и алтернативен метод за увеличаване на пространството в системния дял за сметка на друг дял, освен ако, разбира се, въпросният компютър не е лаптоп с един дял със смешно малък капацитет. Това обаче е метод, предназначен за напреднали хора, така че предпочитам да не го споменавам в това ръководство, което посвещавам на начинаещи. Надявам се, че след като прочетете този текст, никога няма да имате проблем с актуализациите в случай на недостатъчно дисково пространство.

Популярна тема