Как да се отърва от заключването на Factory Reset Protection (FRP) от смартфон?

Съдържание:

Как да се отърва от заключването на Factory Reset Protection (FRP) от смартфон?
Как да се отърва от заключването на Factory Reset Protection (FRP) от смартфон?
Anonim
imyfone lockwiper 1
imyfone lockwiper 1

Пет начина.

Заключването Factory Reset Protection (FRP) е специална защитна функция за смартфони с Android, която беше въведена през март 2015 г. с пускането на Android 5.1. FRP трябваше да гарантира, че неупълномощено лице (например крадец) няма да може нормално да използва заключено устройство, след като го възстанови до фабричните настройки от режима за възстановяване. Това, което трябваше да бъде благословия за потребителите, скоро се превърна в тяхно проклятие.

Потребителите често се сблъскват с противоречивата функция, която се активира автоматично на всички смартфони с Android. Най-често с него се сблъскват хора, които са закупили използван смартфон, който не е бил добре почистен преди продажба. Проблеми могат да възникнат и когато забравите паролата за акаунта си в Google. малко вероятно? Не е задължително - аз самият бях изправен пред такава ситуация, когато забравих паролата за акаунта на баба ми в Google.

От години един от най-популярните въпроси в полския интернет е " как да заобиколя FRP? " и " как да отключя смартфон с FRP ?". В този текст отговаряме на тези въпроси, като представяме цели пет метода.

imyfone lockwiper 2
imyfone lockwiper 2

Забележка:на смартфони от различни производители, с различни версии на операционната система Android, следващите стъпки може леко да се различават една от друга. Обърнете внимание на имената на настройките, подобни на тези в тази статия.

Метод 1: Деактивирайте FRP в системата и деактивирайте проверката на акаунт

Ето начин да се отървете от FRP, който може лесно да се приложи в ситуация, в която все още сте първоначалният собственик на въпросното устройство. Определено трябва да го използвате, преди да продадете своя смартфон. Методът е да премахнете акаунта в Google от устройството.

1. Отворете Настройки.

2. Отидете в секцията Потребители и акаунти.

3. Потърсете в Google и изберете този елемент.

4. В долната част изберете бутона Изтриване

5. Потвърдете действието.

imyfone lockwiper 3
imyfone lockwiper 3

След премахване на акаунта в Google от смартфона, заключването ще изчезне. Това е най-добрият начин да осигурите безпроблемен и без стрес процес на настройка за новия купувач на вашето устройство след първата употреба. Разбира се, след това трябва да възстановите фабричните настройки

В случая с моя модел смартфон въпросът е много по-прост, тъй като влизането в менюто „Нулиране“ви позволява да изберете опцията „Нулиране на телефона“, докато изтривате акаунта в Google. Знам, че същото състояние на нещата се случва на много телефони, но заобикалянето на FRPчесто изисква малко повече ангажираност.

Метод 2: нулирайте вашия смартфон, за да заобиколите проверката

Понякога метод номер 1 може да не работи и смартфонът ще покаже съобщението „проверете акаунта си“, когато го включите отново. В този случай ще трябва да предприемете допълнителни стъпки. Това е метод, който може да се използва от хора, които са закупили употребяван смартфон и са се сблъскали със съобщението „Проверете акаунта“.

1. Когато се покаже екранът „Проверка на акаунта“, върнете се една стъпка назад към вашите настройки за Wi-Fi.

2. Добавете нова Wi-Fi мрежа, като въведете произволен низ от букви и цифри като нейно име или SSID.

3. Задръжте пръста си върху въведения текст и изберете „Споделяне“. Изберете Gmail от списъка с налични програми.

4. На следващата страница докоснете „Известия“и „Настройки на приложението“.

5. Изберете менюто с три точки в горния десен ъгъл на екрана и изберете "Акаунт" от списъка.

6. Ще бъдете подканени да отидете в Настройки. Изберете "Продължи".

7. В настройките изберете „Архивиране и нулиране“. Изберете „Нулиране на телефона“. Между другото, акаунтът в Google и заключването на FRP ще бъдат изтрити.

imyfone lockwiper 4
imyfone lockwiper 4

Просто беше малко по-трудно, нали?

Метод 3: заобикаляне на FRP с уеб браузъра

1. След нулиране на устройството, влизане в Wi-Fi и показване на екрана „Проверка на акаунта“, докоснете полето на имейл адреса.

2. Въведете всяка дума там. Задръжте пръста си надолу за сега.

3. След като маркирате фразата, докоснете иконата с три точки и изберете "Подсказки".

4. Браузърът Chrome ще стартира. Изберете „Не, благодаря“и не активирайте Google Now.

5. Въведете "Настройки" или "Настройки" във формата за търсене, в зависимост от езика на системата.

imyfone lockwiper 5
imyfone lockwiper 5

6. В настройките изберете „Архивиране и нулиране“. Изберете „Нулиране на телефона“или „Възстановяване на фабричните настройки“.

Метод 4: заобикаляне на FRP склавиатура

Може да се окаже, че метод номер 2 няма да работи - тогава трябва да се обърнете към алтернатива. Има много модели смартфони с Android и само от производителя зависи доколко това ще затрудни живота на потенциалните крадци … или новите собственици на оборудването.

1. След като устройството ви се нулира и се покаже екранът „Проверете акаунта“, върнете се една стъпка назад, за да се свържете с Wi-Fi мрежата.

2. Докоснете в рамките на прозореца към избраната Wi-Fi мрежа, за да се покаже клавиатурата.

3. Задръжте пръста си върху интервала. Ако вашият смартфон използва клавиатурата на Google по подразбиране, трябва да се появи езиково меню - изберете "Английски (САЩ)".

4. Влезте в правилната работеща Wi-Fi мрежа.

5. На екрана „Потвърдете акаунта“докоснете свободното поле за имейл адреса или телефонния номер.

6. Задръжте символа @ и изберете Настройки на клавиатурата на Google.

imyfone lockwiper 6
imyfone lockwiper 6

7. На страницата, която се показва, докоснете менюто с три точки и изберете Помощ и обратна връзка, след което отворете помощна статия.

8. След като отворите уебсайт, докоснете и задръжте пръста си върху всяка дума. Изберете Търсене в мрежата и след това Google. Търсете настройки.

9. Autocorrect ще покаже икона на зъбно колело, представляваща менюто Настройки в падащия списък. Изберете я.

10. В настройките изберете „Архивиране и нулиране“. Изберете "Нулиране на телефона".

Метод 5: Заложете на програма, която ще отключи FRP и всички останали ключалки

Попаднах на приложението iMyFone LockWiper, когато търсех информация за как да заобиколя и изтрия акаунт в Google на Samsung Galaxy S7, купен от мой приятел. Бързо се оказа, че един практичен инструмент е в състояние да премахне FRP (и повече) от почти всеки телефон с Android.

imyfone lockwiper 7
imyfone lockwiper 7

Програмата ви позволява да премахнете всички видове заключвания на екрана, в случай че не можете да ги използвате по някаква причина.iMyFone LockWiper може ефективно да премахва ключалки въз основа на ПИН, модел, парола и дори удостоверяване на пръстов отпечатък и лице - за устройства на Samsung без риск от загуба на данни. Производителят обещава поддръжка за над 6000 модела таблети и смартфони, включително тези с Android 10. Както можете да видите, това е мощен комбайн, който може да помогне дори в най-безнадеждните ситуации.

Възможностите на приложението са представени във видеото по-долу.

Този изключително полезен инструмент за отключване на вашия телефон струва $ 69,95, но с код F487SA ще намалите цената до 29. $ 95 (приблизително 117 злоти). Като част от таксата ще получите едногодишен достъп, заедно с безплатна техническа поддръжка.

Ако решите да закупите iMyFone LockWiper и искате подробни инструкции как да използвате приложението, ще го намерите в тази статия. Тя е богато илюстрирана, така че дори и любител може да се справи с програмата.

Трябва да знаете, че има алтернативна версия на инструмента, която ви позволява да отключвате смартфони на Apple. Чудили ли сте се как да отключите своя iPhone без парола за Apple ID? Просто така. LockWiper ще отключи вашия iPhoneи дори може да заобиколи MDM (Управление на мобилни устройства).

Популярна тема