Как да преместя играта на друг диск или дял?

Съдържание:

Как да преместя играта на друг диск или дял?
Как да преместя играта на друг диск или дял?
Anonim
платформи за цифрово разпространение 2
платформи за цифрово разпространение 2

Вижте как да направите това на всяка платформа.

Повече от един потребител на компютър веднъж се е сблъсквал с призрака на липсата на свободно място на някой от дисковете или дяловете. Този тип проблем най-често се среща при играчи, които инсталират голям брой игри, показващи нарастващ апетит за дисково пространство. Ако сте чели списъка ТОП 10: игри, които заемат най-много дисково пространство, вече знаете, че най-големите продукции се нуждаят не толкова от повече от 100 GB, а дори от 200 GB свободно пространство. Не е необичайно да се налага да копирате игри на друг дял или диск. Как да го направя? Решихме да разгледаме възможностите, предлагани от всички най-популярни клиенти за дигитална дистрибуция.

Как да копирам игра на друг дял или диск?

Steam

Нека започнем с платформата, която вероятно се използва от най-голям брой играчи. Със Steam пренасянето на игри е относително лесно. В горния ляв ъгъл щракнете върху „Steam“и изберете „Настройки“. Сега изберете „Изтегляне“от списъка вляво. Когато щракнете върху „Папки на библиотеката на Steam“, ще видите списък с местоположения, където сте инсталирали игри досега.

1
1

Ако искате някоя от тях да бъде папка по подразбиране, щракнете с десния бутон върху нея и изберете "Make default folder" от списъка. Когато искате да инсталирате игри в друга папка в бъдеще, щракнете върху „Добавяне на папка с библиотека“в долния ляв ъгъл на горния прозорец.

За да преместите игра в Steam на друго място, намерете я в списъка във вашата библиотека, щракнете с десния бутон върху нейното име и изберете „Свойства“от списъка, след което раздела „Локални файлове“. Щракването върху "Преместване на инсталационната папка" ще ви позволи да преместите играта в дял по ваш избор.

2
2

Забележка:процесът на копиране може да отнеме много време. Бъдете търпеливи

Epic Games

Съдейки по броя безплатни игри, раздадени в Epic Games досега, много от вас може да посещават това приложение по-често от Steam, нали? Така или иначе, Epic Games Launcher не улеснява преносимостта на игрите и се надявам някой да промени това в бъдеще. Преместването на играта от Epic Games Launcher в друг дял изисква малко работа.

3
3

Първо: намерете играта Epic Games, която искате да прехвърлите на вашия компютър. Папката по подразбиране за игри е C: \ Program Files \ Epic Games \, като C: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons. Предполагам, че някои от вас може да са променили местоположението по подразбиране. Копирайте съдържанието на папката с играта, която искате да преместите, на целевото място и я преименувайте на, например, D: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons2.

Сега деинсталирайте играта от клиента на Epic Games. Влезте в библиотеката, щракнете върху трите точки "…" и изберете "деинсталиране". Сега щракнете върху плочката на играта, за да започнете да я намирате отново. Изберете дяла, в който сте копирали играта преди като местоположение. Променете пътя в клиента на този без пощенски разходи - в този случай D: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons (без две).

4
4

Веднага, защото инсталацията започва … отменете я в раздела за изтегляне с бутона X. Сега се върнете в папката D: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons и я изтрийте, след което преименувайте копираната преди папка D: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons2 на D: \ Program Files \ Epic Games \ Dungeons. Върнете се към клиента и продължете изтеглянето. Когато клиентът разбере, че играта е на диск, той ще провери свързаните файлове и ще покаже елемента в библиотеката.

UF!

Произход

Прехвърлянето на игри към Origin е лек, лесен и забавен процес. Първо, Origin няма една обща папка за всички игри и всяко ново изтегляне може да бъде инсталирано навсякъде на диска. Преди да започне процеса на изтегляне, клиентът ще поиска местоположението, на което искате да изтеглите заглавието.

5
5

За да преместите играта си Origin на ново място, отидете в библиотеката си с игри. Сега щракнете с десния бутон върху играта, която искате да преместите, и изберете „Преместване на играта“. Изберете ново място и … изчакайте. Процесът на копиране на игри между дялове или дискове може да отнеме много време. Колкото по-бърз е дискът, толкова по-кратко издържа

GOG Galaxy

Лошата новина е, че GOG Galaxy не ви позволява лесно да копирате игри от дял на дял или диск на диск. Хубавото е, че макар да затруднява този процес, не го предотвратява.

За да прехвърлите игра, изтеглена от GOG Galaxy, намерете папката, в която е инсталирана. Местоположението по подразбиране е C: \ Program Files (x86) GOG Galaxy \ Games. Сега щракнете върху папката с играта, която ви интересува, извлечете я (CTRL + X) и я поставете на ново място (CTRL + V). След като файловете на играта бъдат прехвърлени, върнете се в GOG Galaxy, щракнете с десния бутон върху играта в библиотеката, изберете „Управление на инсталацията“и „Деинсталиране“. След като завършите процеса, щракнете върху бутона за инсталиране и изберете папката, в която сте копирали играта по-рано, като целева папка. Веднага щом процесът на изтегляне започне, GOG ще забележи, че играта вече е инсталирана на новото място, ще свърже файловете заедно и ще направи заглавието годно за игра.

6
6

Blizzard Battle.net

Копирането на игри в Blizzard е толкова лесно, колкото копирането на файлове. Отидете до вашата папка по подразбиране с игри, инсталирани от приложението Blizzard, изберете папката с играта, която искате да копирате, и я преместете на ново място, като използвате функцията за копиране / поставяне.

7
7

Сега всичко, което трябва да направите, е да включите клиента на Blizzard, да щракнете върху „Blizzard“в горния ляв ъгъл и да изберете „Настройки“. Сега изберете „Инсталация/актуализация на играта“от списъка и изберете нова папка на играта до името на играта („Използване на нова папка“). Просто, нали?

Microsoft Store

Ах, ако прехвърлянето на игри към която и да е платформа за цифрово разпространение беше толкова лесно, колкото е към Microsoft Store… Жалко, че малко хора държат игри там. За да прехвърлите игра, инсталирана преди това през магазина на Microsoft, просто посетете менюто „Добавяне / премахване на програми“, щракнете върху елемента, който ви интересува, след което изберете „Прехвърляне“и изберете целевия дял. По някаква причина компанията Redmond не ви позволява да изберете папка. Жалко.

Популярна тема