Steam: начин за архивиране на вашите игри

Съдържание:

Steam: начин за архивиране на вашите игри
Steam: начин за архивиране на вашите игри
Anonim
Pexels пара
Pexels пара

Предпазливо винаги осигурено.

Повреда на диска на играч може да означава, например, пропилени седмици за внимателно събиране на колекции от превозни средства в GTA. За да предотвратите подобни ситуации, услуги като Steam ви позволяват автоматично да създавате резервни копия. Освен това, освен запазването или модовете, ще ви покажем как да създадете копие на цялата игра с прехвърлянето й на различни дискове, включително облачни дискове.

Архивиране на запазването на вашата игра

Steam трябва по подразбиране да архивира вашите запазени игри, настройки, статистика на профила и друга уникална информация за всеки потребител. Въпреки това си струва да се уверите, че е така. За да направите това, въведете Steam-> Настройки-> Cloud и след това (ако не е отметнато) проверете опция Активиране на синхронизация със Steam Cloud за продукти, които го поддържат

1
1

Моля, имайте предвид обаче, че не всички заглавия имат поддръжка от отдела за обслужване на клиенти - логото на Steam Cloud ще се вижда в горния десен ъгъл на страницата на магазина, което ще потвърди, че играта използва тази функция. В противен случай, най-доброто решение - да намерите мястото, където са записани файловете за копиране - е да търсите в ресурсите, събрани от общността или от създателите на самото заглавие.

Steamказва, че потребителите на Windows могат да намерят файлове, съхранявани локално в C: \ Program Files (x86) Steam \ userdata. За MacOS клиент: ~ / Library / Application Support / Steam / userdata и Linux: ~ /.local / share / Steam / userdata. Разбира се, можем също да търсим файлове по името на заглавието. Ако вече сме определили местоположението на запазването на играта, сега е достатъчно да копираме избраните файлове в например Google Drive, Dropbox или Mega. Списъкът с най-добрите облачни дискове може да бъде намерен в публикацията на Free Cloud Drive. Алтернативи за Google Drive и OneDrive.

21
21

Можем да направим резервно копие на записа, като използваме флаш устройство или външно устройство, като същевременно автоматизираме целия процес. За целта паметта е включена и след това въведете Старт меню-> Настройки-> Актуализация и сигурност и изберете Архивиране Сега просто изберете диска (в нашия случай флеш устройството) и стартирайте опцията Автоматично архивирайте вашите файлове.

2
2

Сега трябва досадно да изтрием всички папки, които по подразбиране са зададени като тези, които ще бъдат автоматично архивирани. Когато приключите, щракнете върху бутона плюс в горната част (Добавяне на папка) и изберете местоположението на нашето запазване на играта, което е: C: \ Program files (x86) Steam \ userdata и папката с играта.

3
3

Преди да щракнете върху бутона за архивиране, сега задаваме честотата (в диапазона от 10 минути до всеки ден) и колко дълго да се съхраняват файловете на флаш устройството (за да сме сигурни, избираме никога). След завършване на процеса, нашите запазени игри са безопасни.

4
4

Архивиране на цялата игра

В случай на добра интернет връзка е достатъчно да направите резервно копие на запазването на играта, което ще бъде полезно и в случай на преинсталиране. Ако обаче имаме лоша свързаност, много по-добра идея е да копираме цялата игра на друг диск (например от SSD на HDD), което радикално ще ускори инсталацията в бъдеще, като същевременно ще освободи ценно място. Също така си струва да добавим, че това е идеално решение за копиране на мод пакети. Основно има две опции за това: можем да копираме играта, готова за игра, или съдържанието на играта за по-късна инсталация.

За да преместите готовата за стартиране игра от Steam клиента, отидете на Steam-> Настройки-> Изтеглете и ПАПКИ В БИБЛИОТЕКАТА НА STEAM. След това щракнете върху ДОБАВЯНЕ НА ПАПКА С БИБЛИОТЕКАи изберете местоположението на втория диск.

5
5

Копирането на инсталационните файлове е различно. Нашите игри се съхраняват по подразбиране в C: \ Program Files (x86) Steam \ steamapps \ common. Сега просто трябва да вземете цялата папка с играта и да я пуснете на място на следващия диск. След като копирането приключи, играта може (но не е задължително) да бъде премахната от клиентското приложение.

Популярна тема