Mini ITX калъф за естети. NZXT H210i - преглед

Съдържание:

Mini ITX калъф за естети. NZXT H210i - преглед
Mini ITX калъф за естети. NZXT H210i - преглед
Anonim
Преглед на NZXT H210i 28
Преглед на NZXT H210i 28

Малкото е красиво.

Доскоро тенденцията за "изграждане" на настолни компютри, базирани на Mini ITX кутии, беше неразбираема за мен и имаше много причини за това. Загражденията от този клас винаги са ми се стрували тесни, не много проветриви и обикновено грозни кутии, чието единствено предимство е малката кубатура. След премиерите на оборудването, с времето разбрах, че много производители са в състояние да предложат интересни кутии в този формат, които могат да отговорят на изискванията не само на хора, които искат да изградят персонален компютър с доста базова производителност, но и на запалени геймъри. По този повод реших да проверя възможностите на един изключително популярен дизайн от среден ценови клас, който предизвиква интереса на много пионери. NZXT H210i несъмнено е много желан корпус. Правилно ли е?

Преглед на NZXT H210i 27
Преглед на NZXT H210i 27

NZXT H210i - спецификация

 • Формат на кутията: Мини кула
 • Съвместими дънни платки: Mini ITX
 • Максимална дължина на GPU: 32,5 cm
 • Максимална височина на охладителя на процесора: 16,5 cm
 • Включени вентилатори: 120 mm (отзад), 120 mm (отгоре)
 • Слотове за допълнителни вентилатори: 2x 140 mm (отпред)
 • Zatoki3, 5 ": 1
 • Zatoki2, 5 ": 3
 • Конектори: 1x USB 3.1 Type-C, 1x USB 3.0 Type-A, жак
 • Размери(височина x ширина x дължина): 34,9 x 21 x 37,2 cm
 • Тегло: 6 кг

NZXT H210i, за разлика от много други калъфи, се продава в наистина хубава, цветна кутия. Има ли по-голямо значение? Не е задължително, но можете да видите, че производителят полага всички усилия, за да ни накара да почувстваме, че имаме работа с продукт, който се отличава от тълпата. В средата на кутията има най-малкият от кутиите от обновената серия H. Ако никога не сте срещали корпуси в този стандарт, ще се изненадате от малкия им размер и колко много могат да се поберат вътре.

Преглед на NZXT H210i 7
Преглед на NZXT H210i 7
Преглед на NZXT H210i 25
Преглед на NZXT H210i 25

NZXT H210i се продава в два цветови вариантаБялото определено привлича повече окото. За тест получихме черна "кутия", която ще се хареса на хора, които ценят ненатрапчивия минимализъм. Прозорецът, изработен от закалено стъкло, ви позволява да видите добре вътрешността на вашия компютър.

Преглед на NZXT H210i 8
Преглед на NZXT H210i 8

Корпусът NZXT се доставя с два 120 mm AER безшумни вентилатора, инсталирани по подразбиране на гърба и в горната част на корпуса. Освен тях, корпусът ще побере още два 120- или два 140-милиметрови вентилатора, за които е предвидено място в предната част на конструкцията. Много ли е или малко? Бих казал достатъчноЗащо мисля така? Много от вас със сигурност се чудят…

Ще има ли NZXT H210i водно охлаждане?

Ще издържи!И затова казвам, че има много място за феновете. Можете лесно да монтирате радиатор от 240 до 280 мм на предния панел. Той помещаваше както NZXT X52 Kraken, така и Deepcool Captain 240 Pro без никакви проблеми. Задният и горният вентилатор ще изтеглят топъл въздух от корпуса, а вентилаторите, монтирани на радиатора, ще избутват (макар и през топъл радиатор) въздух във вътрешността му поради наличието на 3 ивици с перфорация отстрани и отгоре структурата.

Преглед на NZXT H210i 11
Преглед на NZXT H210i 11
Преглед на NZXT H210i 9
Преглед на NZXT H210i 9

На горния панел ще намерите не само изход за слушалки и бутон за захранване, но и един порт USB 3.0 Type A и модерен конектор USB 3.1 Type C. Не е много - жалко. Въпреки това, когато купувате такова малко жилище, трябва да го вземете предвид.

Преглед на NZXT H210i 1
Преглед на NZXT H210i 1

NZXT H210i има отделна секция за захранване (благодарение на адаптера също във формат SFX), разположена в долната част на корпуса. Този раздел е покрит, което ви позволява да скриете не много естетичен източник на захранване, кабели и носители на данни. Кутията има само една точка за закрепване за 3,5" устройства, но цели три за 2,5" устройства. SSD устройството може да се постави например между стъклото и захранващата част и по този начин да се разкрие.

Преглед на NZXT H210i 5
Преглед на NZXT H210i 5
Преглед на NZXT H210i 18
Преглед на NZXT H210i 18

Вероятно се досещате, че няма много място за прокарване на кабели в такъв малък корпус. Прав си, но NZXT има хубава система за скриване от естетически причини и за подобряване на въздушния поток в кутията. Има достатъчно място зад CD таватаспоред Mini ITX стандартите.

Преглед на NZXT H210i 23
Преглед на NZXT H210i 23
Преглед на NZXT H210i 22
Преглед на NZXT H210i 22

Зад тавата за CD има и Smart Device V2контролер, към който можете да свържете два канала за осветление и три канала за вентилатори. Благодарение на това контролирането на ефективността на вентилаторите, както и осветяването и синхронизирането на работата на свързаните светодиоди е изключително лесно от приложението NZXT CAM. NZXT H210i е оборудван с предварително инсталирана система за RGB осветление, която ще помогне за ефективното осветяване на неговите компоненти.

Преглед на NZXT H210i 21
Преглед на NZXT H210i 21

NZXT H210i не е най-малкият Mini ITX корпус, но има своите предимстваТой не само предлага повече пространство за компоненти и окабеляване, но също така позволява по-добър въздушен поток. Няма чудеса и ако преминете от кутия Full Tower или дори ATX към такова мъничко нещо, работните температури на вашите компоненти ще се повишат. Те обаче няма да растат по начин, който би ги застрашил. В случай на компютър за игри, решението на всички проблеми е водното охлаждане на процесора, в случай на мултимедиен компютър … няма значение.

Преглед на NZXT H210i 16
Преглед на NZXT H210i 16
Преглед на NZXT H210i 17
Преглед на NZXT H210i 17

NZXT H210i - струва ли си?

Имате малко място на бюрото си? Или може би просто имате каприз и сте решили да изградите компютър, базиран на дънна платка във формат mITX? Ако решите да закупите NZXT H210i, ще направите добър избор. Това не е най-евтиният калъф от този вид, разбира се, но със сигурност е един от най-красивите и добри -обмислен. Той ще пасне не само на системата за водно охлаждане, но и на най-дългите графични карти, налични на пазара. Предимството на NZXT H210i е интелигентна система за управление на кабела, която ви позволява да поддържате корпуса в ред и по този начин да подобрите въздушния поток.

Преглед на NZXT H210i 2
Преглед на NZXT H210i 2

Цената на корпуса NZXT H210i към момента на публикуване на материалите беше около 480 PLN.

Силни страни:

+красив дизайн

+висококачествена изработка

+включени два тихи вентилатора

+може дори да побере много дълги GPU

+внимателно управление на кабела

+Smart Device V2 система за управление на осветлението и вентилатора

+по-ефирни от другите Mini ITX калъфи

+USB Type-C

Слабости:

- доста висока цена

- няколко конектора на предния панел

- малко по-голям от другите калъфи Mini ITX

Популярна тема