Пих алкохол, но по задължение. Xblitz ALControl Professional - преглед на алкотестер

Съдържание:

Пих алкохол, но по задължение. Xblitz ALControl Professional - преглед на алкотестер
Пих алкохол, но по задължение. Xblitz ALControl Professional - преглед на алкотестер
Anonim
Професионален преглед на Xblitz ALControl
Професионален преглед на Xblitz ALControl

Точен електрохимичен алкотестер.

През май тази година беше публикуван доклад на СЗО, който хвърли светлина върху проблема с консумацията на алкохол у нас и по света. Пием все повече и повечеСтатистически възрастен поляк изпива 11,7 литра чист алкохол годишно. Това се равнява на 641 мл бира на ден и ако цифрите не ви изглеждат шокиращи, не забравяйте, че някои не пият изобщо, други от време на време, а трети веднъж седмично, веднъж месечно или дори по-рядко. Консумацията на алкохол в света намалява, а в Полша расте. Но това не е най-лошото.

От януари до юли 2019 г. са задържани 65 000 280 пияни шофьори, което е близо 5 000 повече от съответния период на предходната година. Сред шофьорите с двойна газ има не само хора, които умишлено сядат зад волана на няколко по-дълбоки колела, но и такива, които страдат от „синдрома на следващия ден“и често не знаят, че все пак не трябва да се качват зад волана. " имат ужасни последици - и е толкова лесно да се избегнат проблеми … как?

Алкотестер във всеки полски дом? Аз съм за

Когато ми предложиха тест за алкохол Xblitz ALControl ProfessionalНе се поколебах нито за момент. Аз съм на 31 години, обичам да карам кола и - какво да крия - обичам от време на време да вдигам наздравици с близките си приятели. Ужас, никога не съм имал алкотестер, но от известно време се интересувам от тези уреди и смятах да си купя някой от моделите. Често съм се чудил "на следващия ден" дали мога да седна зад волана - и ако да, кога точно мога да го направя. Веднъж дори отидох в близкото РПУ, където се оказа, че съм напълно трезвен. Открих, че би било добре да имам собствен дрегер и да не се налага всеки път да търся постове в района.

Xblitz ALControl Professional 8
Xblitz ALControl Professional 8

Видове дрегери - кой да изберете?

Основно има два типа потребителски алкотестериПо-евтините принадлежат към групата на алкотестерите с полупроводникови сензори, които са изключително ненадеждни и по-малко точни устройства. Границата на грешка обикновено е 5-20%, но в случай на по-ниски концентрации може да достигне до … 0,1 промила. Най-евтиното оборудване от този тип трябва да се третира по-скоро в категорията на играчките. Следването им може да бъде … рисковано - казано прилично.

Xblitz ALControl Professional е дихателен апарат с платинен електрохимичен сензор. В неговия случай границата на грешка е само 0,01 mg / l. Сензорите на такива устройства са стабилни и трябва да се калибрират на всеки 6-18 месеца или няколкостотин измервания. Всеки купувач на алкотестер Xblitz получава калибрирано оборудване и получава право на безплатно калибриране в рамките на 12 месеца от датата на закупуване.

Xblitz ALControl Professional 9
Xblitz ALControl Professional 9

Xblitz ALControl Professional ми направи страхотно впечатление

Xblitz ALControl Professional се оценява в магазините на приблизително 310 PLN. това много ли е Преценете сами - не мисля така. Това е един от алкотестерите на разумна цена с електрохимичен сензор, който се продава с богат набор от аксесоари. В допълнение към добре изработен и компактен (146x57x32 mm) алкотестер, потребителят получава солиден калъф, пет мундщука и две батерии AA за захранване на оборудването.

Xblitz ALControl Professional 6
Xblitz ALControl Professional 6
Xblitz ALControl Professional 4
Xblitz ALControl Professional 4

В случай на дрегер, простотата на използване е важна. първият полет на човек до Луната. Устройството Xblitz е толкова удобно за потребителя, че не се нуждаете от полското ръководство, включено в комплекта, за да работите с него. Просто поставете мундщука за еднократна употреба отстрани на устройството, задръжте големия бутон със символа за захранване и … изчакайте.

Xblitz ALControl Professional 2
Xblitz ALControl Professional 2

След 10-секундно обратно броене, предшествано от "бипкане", се издава още един бипкане, който ви насърчава да поставите устните си около мундщука и да издухате въздух в устройството, докато чуете още един бипкане. След това изчакайте няколко секунди и … знаем резултата от измерването.

Xblitz ALControl Professional 11
Xblitz ALControl Professional 11

Не исках да мислите, че не приемам тестовете сериозно, така че моля:

Xblitz ALControl Professional 15
Xblitz ALControl Professional 15

Съществува и алтернативен метод за измерванеТой е посветен на хора, които са загубили връзка с кораба-майка и съществуват в състояние на променено съзнание. Ако искате да тествате приятел или любим човек, можете да премахнете мундщука, да задържите долния бутон и да поставите дрегера близо до носа и да направите пасивно измерване.

Какво научих от тестовете, които се състоеха от около 30 измервания, направени върху мен лично и поне два пъти повече върху моите приятели? Дори фактът, че често дори не осъзнаваме колко алкохол имаме в кръвта синяколко или дори няколко часа след пищно парти. Един уикенд направих измерване в 10:00 сутринта (легнах си преди 3 сутринта и свърших да пия алкохол в 2 сутринта) и дрегерът показа … 0,61 ‰. Важно е, че дрегерът показва историята на последните 10 измервания.

Xblitz ALControl Professional 1
Xblitz ALControl Professional 1

Минаха още няколко часа, преди дрегерът да покаже стойност от 0.00 ‰ и да ми даде сигнал, че мога да карам зад волана. Колко хора сядат зад волана в нетрезво състояние и смятат, че са „прекалили“? Предпочитам дори да не мисля.

Реших да сравня показанията на тестовия алкотестер с този на близкия полицейски участъкС нескрита изненада забелязах, че разликите в измерването при концентрация от 0, 14 ‰… не бяха там. Това означава ли, че алкотестерът Xblitz е оракул за това дали можете да отидете? Това със сигурност е отличен индикатор за алкохолна интоксикация и ви позволява да опознаете тялото си по-добре. Точността на измерването е наистина висока, но само сертифициран полицейски измервателен уред може да прецени по време на проверка на пътя за вашето евентуално нарушение, престъпление или да докаже вашата невинност.

Xblitz ALControl Professional 7
Xblitz ALControl Professional 7

Ако купите дрегер, това е просто работещ тестер. Xblitz ALControl Professional работи страхотно

Един месец, прекаран в тестване на алкотеста Xblitz ALControl Professional, беше интересно преживяване за мен. Не само аз, но и мои приятели използвахме апаратурата – заедно стигнахме до извода, че прецизен алкотестер трябва да има в дома на всеки шофьор, който не избягва алкохола. Лесното използване на оборудването Xblitz и бързите и точни измервания са неговите неоспорими предимства. Те го правят част от оборудването, което би било грях да не го препоръчаме.

Можете да намерите продукта на уебсайта на производителяза PLN 349.

Популярна тема