Евтин GPS часовник? Motus AMOLED изненадва положително - преглед

Съдържание:

Евтин GPS часовник? Motus AMOLED изненадва положително - преглед
Евтин GPS часовник? Motus AMOLED изненадва положително - преглед
Anonim
Преглед на Motus AMOLED 1
Преглед на Motus AMOLED 1

Останете активни през цялата година.

Аз съм физически активен човек, основно от началното училище. Редовно играя волейбол, тичам и до скоро карах много шосейни велосипеди. Поради факта, че тренировките ми надхвърлят любителския преход на разстояния от 3 километра, а колоезденето за мен беше повече от "10 километра около комина", се интересувам и от оборудване за любители на здравословния начин на живот. Тъй като съм използвал поне дузина различни смарт часовници и спортни часовници през последните няколко години, струва ми се, че имам някаква представа за тях. Приятелите ми също го знаят и периодично ми задават въпрос:

Какъв евтин GPS часовник да купите за себе си или за подарък?

Отговорът на този въпрос е труден, защото всеки дефинира понятието "евтин" малко по-различно500-600 PLN за часовник с GPS модул не е прекомерна сума, но въпреки това често е твърде висока за спортни ентусиасти, които търсят евтин стимул за движение. Напоследък има доста оферти за малко по-малко пари в магазините и едно от тези, които привлякоха вниманието ми, е смарт часовникът Motus AMOLEDТози като част от последната промоция Черен петък има е на цена само 299 PLN - редовната му цена е около 399 PLN. Дори за цена от 399 PLN, часовникът обещава много.

Motus AMOLED преглед 2
Motus AMOLED преглед 2

Motus AMOLED не само обещава, но и наистина предлага богат набор от функции

Смарт часовникът Motus дойде при мен в кутия, която също съдържаше USB кабел, който действаше като зарядно и кабел за пренос на данни, както и ръководство за потребителя на полски. Motus AMOLED може да се третира по два начина: като интелигентен часовник, който работи със смартфон и ви позволява да получавате обаждания, да четете съобщения и да контролирате музика, но също и като спортен часовник. След като извадите смарт часовника от опаковката, той веднага привлича вниманието с няколко детайла, дори преди да го включите.

Преглед на Motus AMOLED 3
Преглед на Motus AMOLED 3

Първо, часовникът тежи само 70 грама. Това е добра новина за хората, които не искат да усещат присъствието на смарт часовник на китката си по време на тренировка. В същото време трябва да се отбележи, че Motus AMOLED е часовник с правилния размер, чийто корпус е с диаметър 48 mmИзглежда страхотно дори на доста тънката ми китка с диаметър 16,5 сантиметра. За щастие, добрата изработка и привлекателният, "зрял" външен вид вървят ръка за ръка с ниското тегло.

Motus AMOLED преглед 4
Motus AMOLED преглед 4

Друг елемент, който хваща окото е доста приятната на допир гумена каишка, с която е интегриран специален механизъм, позволяващ бързата и лесна смяна. Добрата новина е, че можете да прикрепите всяка каишка с ширина 22 милиметра към Motus AMOLED - дори кожена. В комплекта няма заместители, но има много от тях в интернет. В същото време каишката по подразбиране предлага много широк диапазон от настройки, което позволява да се адаптира както към малки, така и към подходящи размери на китката. Корпусът е водоустойчив и отговаря на стандарта на сертификата IP68

Преглед на Motus AMOLED 5
Преглед на Motus AMOLED 5

изненада след изненада

Приятно допълнение е интегрираният сензор за пулс, който изтегля информация за него директно от часовника на потребителя. В хода на тестовете се оказа - което не беше малка изненада - че този сензор е достатъчно точен, за да може реалистично да вземе под внимание неговите показания по време на ежедневни тренировки. Разликите между него и спортен часовник от висок клас бяха незначителни от гледна точка на любител.

Производителят силно подчертава наличието на AMOLED екранв своя часовник и … с право. Що се отнася до смарт часовник за 399 PLN, сензорният екран с диагонал 1,3 инча и резолюция 360x360 пиксела изглежда изненадващо добре. Нивото му на яркост го прави четлив дори на пряка слънчева светлина. Матрицата е контрастна и съдържанието, представено върху нея, изглежда просто хубаво. Трябва да се отбележи обаче, че няма опция за автоматично регулиране на осветеността, което е жалко.

Преглед на Motus AMOLED 6
Преглед на Motus AMOLED 6

Функциите на часовника се управляват от сензорния екран, но за да управлявате устройството, можете също да използвате два големи физически бутона, които щракват с подходяща обратна връзка. Чувствителността на допир е добра и хардуерът винаги чете правилно командите. Системата MediaTek 2503 AVE и 32 MB RAM са отговорни за подходящо ниското време за реакция на софтуера на команди - обикновено с положителен резултат. След актуализиране на софтуера с помощта на ръководството на производителя, Motus AMOLED работи малко по-гладко, което трябва да се има предвид, когато купувате часовник.

Преглед на Motus AMOLED 7
Преглед на Motus AMOLED 7

Оборудването се свързва със смартфона чрез Bluetooth 4.0 технология и приложението Motus ActiveСлед сдвояване на двете устройства, потребителят не само има достъп до предварителен преглед на физическите дейности, записани с часовник, но и до интелигентни функции. От нивото на часовника, оборудван с високоговорител и микрофон (!), можете да получавате обаждания и да извършвате повиквания, както и да слушате музика, изпратена от вашия смартфон, можете дистанционно да активирате бутона на затвора в приложението на камерата или да четете съобщения, времето и ще ви помогне да намерите телефона с помощта на „намери телефона ми“.

Преглед на Motus AMOLED 8
Преглед на Motus AMOLED 8

Батерията на часовника Motus AMOLED е достатъчна за около 3-4 дни работа с изключен GPS и за няколко часа тренировка с включен GPS и измерване на пулса от китката. По време на бягане, часовникът изразходва приблизително 12% от батерията през първия час. Батерията в часовника може да се зареди напълно за приблизително 30 минути.

Това не е краят на възможностите на часовника

Отнасям се към функцията за наблюдение на качеството на съня като любопитство всеки път, но опцията за измерване на стъпки и измерване на изминатото разстояние по време на тренировка с помощта на GPS модула - много сериозно. Часовникът предлага общо пет различни вида тренировки- бягане, активност на закрито, ходене, колоездене и катерене, т.е. ходене в планината.

Преглед на Motus AMOLED 9
Преглед на Motus AMOLED 9

Признавам, че отне известно време зад часовника, за да хване корекцията "студено", но когато се свърза със сателитите приятно ме изненада с точността на показанията ситрасетата, по които правех замервания, минаваха както в слабо застроени места, така и в гората и освен отклоненията, регистрирани моментално след улавяне на сигнала, беше напразно да търся някакви големи нередности. Разстоянието беше измервано всеки път точно и не се различаваше от записаното от няколко пъти по-скъп часовник.

Крачкомерът работи точно, въпреки че преобразуването на стъпки в километри, докато работи без GPS модул, беше много песимистично. Часовникът съкрати изминатото разстояние с около половината, без да отчита удължената крачка. Интересно е, защото оборудването е оборудвано с акселерометър, който трябва да помогне при извършването на необходимите корекции. Интересното е, че броят на стъпките се измерва правилно, когато часовникът измерва стъпки и нито един от спортните режими не е активиран. Като се има предвид ниската цена на часовника, това е една от малкото му слабости, която също се вижда само при избор на опция за обучение без GPS.

Motus AMOLED преглед 10
Motus AMOLED преглед 10

Motus AMOLED е положителна изненада за мен - също ще бъде

Ако някой ме помоли следващия път да препоръчам евтин спортен часовник или смарт часовник с GPS, със сигурност ще му предложа Motus AMOLED. В хода на тестовете устройството се оказа наистина ефективно, с много широк набор от предлагани функции. Трудно е да поискате повече на тази цена.

Часовникът може да бъде намерен на официалния сайт на производителя.

Силни страни:

+Точно GPS измерване

+наистина хубав, лесен за четене екран

+измерване на пулса на китката

+удобен колан

+лесна смяна на каишката с всяка 22 mm

+задоволителен живот на батерията

+кратко време за зареждане

+интелигентни функции

+възможност за синхронизиране на обучения със Strava

+вграден високоговорител

+IP68 водоустойчив

+изключително атрактивна цена (PLN 299)

+24 месеца гаранция от врата до врата

Слабости:

- не много точен крачкомер в тренировъчен режим

- няма автоматична настройка на яркостта на екрана

- плавна работа на главното меню

Популярна тема