MyKronoz ZeBuds Lite - тест на безжични слушалки

Съдържание:

MyKronoz ZeBuds Lite - тест на безжични слушалки
MyKronoz ZeBuds Lite - тест на безжични слушалки
Anonim
MyKronoz ZeBuds Lite 3
MyKronoz ZeBuds Lite 3

Швейцарско качество или евтина имитация на Apple?

MyKronoz ZeBuds е най-новата серия безжични слушалки от швейцарския производител. Офертата му включва цели три различни модела, които се различават между другото и по материалите, от които са направени. Най-евтината Lite версия е доставена в нашата редакция на цена от 60 евро. Решихме да проверим как се справя на практика бюджетната имитация на Apple AirPods.

Приятно първо впечатление

ZeBuds Lite правят доста добро първо впечатление. Приемането на външния вид на Apple AirPods е очевидно, но не мисля, че е лошо. В резултат на това слушалките изглеждат спретнати и удобни за използване. Имаме работа с традиционни бълхи, без ластици и сменяеми капаци. Това е стара училищна форма, която познаваме от години, въпреки че можете да усетите глътка свеж въздух в липсата на кабели. ZeBuds Lite е напълно безжичен комплект.

Благодарение на формата си, слушалките пасват добре в ушите ми, въпреки че аз лично почувствах известно разхлабване. Това има своите плюсове и минуси. От една страна, бълхите не предизвикват натиск върху ушите и са много удобни. От друга страна, има известна загриженост, че те могат да изпаднат от ухото, например по време на интензивна тренировка.

MyKronoz ZeBuds Lite 1
MyKronoz ZeBuds Lite 1

MyKronoz предлага слушалки в няколко различни цвята. Редакцията ни получи бял вариант, който е подчертан от малки, сребристи вложки. Изглежда много готино и може да зарадва окото. По отношение на дизайна, не мога да обвиня тези слушалки практически за нищо.

Матовият калъф, разбира се, който функционира като преносимо зарядно, също изглежда интересно. При проектирането производителят е заложил на запалките, поради което се отваря наляво или надясно, като цялата операция може да се извърши с палец. Готин акцент.

MyKronoz ZeBuds Lite 2
MyKronoz ZeBuds Lite 2

По отношение на корпуса имаме работа с матова пластмаса. Доста е деликатен, но мисля, че би трябвало успешно да издържа на по-дълги ежедневни пътувания. Размерите на кутията са малки и може да се носи дори в джоба на панталона. Освен това производителят се е погрижил за зареждане чрез USB-C кабел - но и той е плюс. Комплектът включва, разбира се, специален кабел, но нищо не ви пречи да използвате например зарядно за смартфон.

Прилична батерия и дребни проблеми с връзката

Напълно заредените слушалки ви осигуряват приблизително 4 часа слушане на музика при средна сила на звука. Това е доста добър резултат, особено след като е достатъчно да ги поставите обратно в кутията за момент, за да възстановите енергията и да предложите повече часове работа.

Батерията на кутията издържа около четири пълни зареждания на слушалките. Разбира се, трудно е да се измери, защото след края на употребата винаги ги поставяме в кутията за съхранение. След това батерията също се зарежда.

MyKronoz ZeBuds Lite 7
MyKronoz ZeBuds Lite 7

В резултат MyKronoz ZeBuds Lite, заедно с използването на енергията на кутията, може да работи около 15-17 часа. След това време заредете базата с USB-C кабела, което отнема около два часа.

Слушалките използват Bluetooth 5.0 технология. Няма проблеми със сдвояването. Оборудването установява връзка с телефона веднага след изваждането му от кутията и веднага е готово за работа.

MyKronoz ZeBuds Lite 5
MyKronoz ZeBuds Lite 5

Производителят заявява, че MyKronoz ZeBuds Lite има обхват от около 10 метра. За съжаление всъщност не е толкова розово. Оставянето на телефона на едно място и обикалянето из малкия апартамент доведе до леки отпадания и неприятно бълбукане в слушалките. Само ще подчертая, че това се случи на места, където другите слушалки работеха без проблеми.

Нещо повече, малки музикални "артефакти" и смущения в сигнала се появиха дори когато телефонът лежеше близо до мен или дори в джоба ми. Качеството на Bluetooth връзката следователно не е една от най-силните страни на този комплект, въпреки че си струва да се отбележи, че проблемите наистина бяха случайни.

MyKronoz ZeBuds Lite 4
MyKronoz ZeBuds Lite 4

Качество на звука

За съжаление, MyKronoz ZeBuds Lite не впечатлява и по отношение на звука. Да, като цяло не са лоши, но на слушалките им липсва "онова нещо", за да ги препоръчам с чиста съвест.

Най-куци тук са средните и високите тонове, които не могат да разперят криле. Те са малко заглушени и изрязани, създавайки впечатление за плоски и пластмасови. Басът е много по-добър, въпреки че и тук няма лудост. Нищо, понякога може да си покаже нокътя, но през повечето време седи пъхнат някъде отзад. Той е заглушен от не най-добрите горни тонове.

MyKronoz ZeBuds Lite 6
MyKronoz ZeBuds Lite 6

Всичко това означава, че слушалките не са в състояние да надраскат подходяща, задоволителна сцена. Някъде бягат тези звуци. Човек би искал да извлече малко повече живот от тях. В случая с MyKronoz ZeBuds Lite оставате само с впечатлението, че отлита.

Слушалките са малко по-добри при гледане на филми. Звукът изглежда малко повече дори тогава. Недостатъците му са по-малко видими (или уши), така че сериалите на Netflix могат да доставят удовлетворение.

Управление с жестове и трагичното приложение

MyKronoz ZeBuds Lite се управлява с жестове, които не ми харесват много. Няма много от тях, така че можете да ги научите бързо. Проблемът е, че те не винаги работят. Слушалките не разпознават правилно броя докосвания всеки път и или активират грешната функция, или изобщо не я активират.

MyKronoz ZeBuds Lite
MyKronoz ZeBuds Lite

Това е досадно, особено ако искате бързо да спрете музиката на пауза, защото някой ви говори. В този случай е много по-добре да извадите слушалките от ушите си. Е, трябва да свикнете с жестовете и да се научите как да ги използвате правилно.

На своя уебсайт производителят също така ви насърчава да изтеглите специално приложение, което - както е показано на снимките - ще предлага, наред с други неща, графичен еквалайзер. Mammy с това обещание и визията да подобря качеството на звуците, изтеглих това творение и в началото бях уплашен.

Приложението изисква неприличен брой разрешения. Да, повечето от тях не могат да бъдат допуснати, но напр.програмата не иска да ни пусне да продължим, ако не разрешим местоположението. Това вероятно се дължи на факта, че приложението се използва и за управление на други устройства на компанията, например часовници, но аз просто исках да променя настройките на слушалките.

MyKronoz ZeBuds Lite
MyKronoz ZeBuds Lite

Освен това приложението не може да се използва без създаване на акаунт и предоставяне на имейл адрес. В крайна сметка се оказва, че споменатият еквалайзер го няма и единственото нещо, което приложението направи, беше да изтегли актуализацията на слушалките, без да обяснява какво е подобрено или подобрено.

Също така си струва да добавим, че интерфейсът е преведен на полски с помощта на компютърен преводач. Следователно е пълно с грешки и неразбрани фрази.

2019-12-03 120908
2019-12-03 120908

Снимка: MyKronoz

Резюме

Какви са окончателните ми впечатления? Слушалките изглеждат много добре и са удобни. Що се отнася до дизайна, производителят се е справил добре. Сдвояването и животът на батерията също са добри.

От друга страна, имаме най-много среден звук, който донякъде липсва в преднината. Може да достави удовлетворение, но също така можете ясно да чуете някои недостатъци в звука на средни и високи тонове.

Струва ли си тогава? MyKronoz ZeBuds Lite има своите предимства, въпреки че не впечатлява с това, което трябва да прави най-много. От друга страна, не е и лош продукт. Както винаги, решението трябва да зависи от вашите собствени изисквания и предпочитания.

Плюсове:

- хубав дизайн

- удобно

- хубава батерия

Минуси:

- средно качество на средни и високи тонове

- безполезно и разхвърляно приложение

Популярна тема