Преглед на Navitel MR150NV - видеорекордер в огледалото

Преглед на Navitel MR150NV - видеорекордер в огледалото
Преглед на Navitel MR150NV - видеорекордер в огледалото
Anonim
Navitel MR150NV 12
Navitel MR150NV 12

Модерен и практичен.

Досега сме успели да тестваме няколко различни модела видеорегистратори за вас на страниците на Instalek. Преди известно време в нашата редакция се появи необичайна техника. Navitel MR150 Night Vision, тъй като говорим за него, е видеорекордер, интегриран с доста голямо огледало за кола. Оборудването изглежда много футуристично, но върши ли добре основната си работа? Кой трябва да обмисли закупуването на този тип видеорекордер? Прочетете!

Navitel предлага два модела огледала с функция за запис на шофиране. По-скъпият модел, тъй като Navitel MR250NV струва около 349 PLN, а Navitel MR150NV се оценява на около 199 PLN. Цената е наистина достъпнаи ви позволява да класифицирате въпросното устройство сред най-евтините маркови видеорекордери.

Navitel MR150NV 2
Navitel MR150NV 2

Оборудването се продава в голяма, добре изработена кутия. Вътре, до огледалото, ще намерите USB кабел, зарядно за кола с вграден кабел, комплект от четири ластика за закрепване, микрофибърна кърпа, код за 12 месеца абонамент за навигация Навител и ръководство за употреба. Заслужава да се отбележи, че кабелът, свързан към зарядното за кола, е с дължина до 3,5 метра, което позволява да се преведе до контакта на видеорекордера по естетичен начин, под елементите на интериора на автомобила.

Navitel MR150NV 14
Navitel MR150NV 14

Звездата на програмата е, разбира се, огледалото, което изглежда доста добре от огледалната страна. Правилните размери на тялото (310 x 90 x 2,4 мм) веднага привличат вниманието, а с това и наистина голяма огледална повърхностВ централната му точка има IPS дисплей с диагонал 4,5 -cala, която може да се активира или деактивира при поискване, докато използвате огледалото. Ще му обърнем повече внимание след малко.

Navitel MR150NV 5
Navitel MR150NV 5

Самият корпус не прави толкова добро впечатление, колкото огледалото. Беше направен в най-добрия случай от пластмаса с подходящо качество. По време на шофиране обаче няма да го видим, а каквото очите не видят… Бутоните за управление под огледалото също не са много качествени. Те тракат и се клатят под натиска на пръст. За щастие, те не издават никакви звуци по време на шофиране, така че е трудно да се счита за сериозен недостатък. Със сигурност няма да ги докосвате твърде често.

Navitel MR150NV 1
Navitel MR150NV 1

Къде е камерата?На гърба на устройството, разбира се. Производителят е поставил уеб камера от лявата страна на задния панел на конструкцията. Navitel използва тук процесора MSTAR MSC8336 и оптичния сензор SC2363, който на теория гарантира достатъчно високо качество на изображението след тъмно. Обектив с ъгъл на видимост от 120 градуса осигурява правилен изглед на пътя.

Navitel MR150NV 9
Navitel MR150NV 9

Вероятно много от вас смятат, че ние инсталираме огледалото Navitel вместо оригиналното огледало за кола. Ами не. С помощта на включените гумени ленти те се поставят правилно върху огледалото за автомобил по подразбиране. На етапа трябва да се внимава да поставите уеб камерата отвъд ръба на действителното огледало на автомобила - това е, за да запишете най-накрая изображението. Рекордерът Navitel е с подходящ размер, така че покрива по-голяма площ от стъклото от стандартното огледало. При Hyundai i30 по никакъв начин не влоши видимостта. В Mazda MX-5 не бих рискувал да монтирам толкова голям видеорекордер.

Navitel MR150NV 22
Navitel MR150NV 22
Navitel MR150NV 24
Navitel MR150NV 24

Монтирането на огледалния модул върху ластиците отнема буквално няколко секундиОстава да поставите micro SD карта памет в устройството (устройството няма вградена памет) и … можем да се движим.

Уеб камерата се активира веднага след завъртане на ключа в запалването на автомобила. Тогава в централната точка на огледалото се появява полупрозрачен преглед на записаното изображение и уеб камерата започва да записва 1-минутни видеоклипове по подразбиране. През деня изображението не е особено обезпокоително по време на шофиране, но е най-добре да деактивирате визуализацията, когато се стъмни. Самото огледало всъщност е много голямо, но отнема известно време, за да свикнете с него. Имах впечатление, че изображението в него е малко по-изкривено, отколкото в нормално огледало.

Navitel MR150NV 30
Navitel MR150NV 30

Потребителят може да удължи продължителността на записите до максимум 5 минути. След като филмът бъде запазен, се записва следващият филм. Когато се достигне ограничението за пространство на картата, най-старите филми се презаписват - само излишните, разбира се. Потребителят може ръчно да маркира видеоклипове, които не могат да бъдат изтрити. Камерата също може да използва сензора за претоварване, за да открие потенциално опасни ситуации на пътя и автоматично да осигури записи на сблъсък.

Navitel MR150NV 38
Navitel MR150NV 38

Имаше и режим на паркиране, който помага да се определи извършителят на евентуален удар при паркиране в ситуация, когато сме извън колата. как? Камерата, благодарение на сензора за претоварване, ще регистрира дори малко попадение и ще започне да записва. Струва си да запомните, че правилната работа на режима за паркиране изисква постоянно захранване на устройството.

Navitel MR150NV 23
Navitel MR150NV 23

Записите се записват с максимална разделителна способност 1920x1080 пиксела, 30 кадъра в секунда и с опционално записване на аудио. Потребителят също има възможност за ръчно заснемане на снимки във формат 2048x1536 пиксела. Всички филми се записват във формат MOV благодарение на кодека H.264, който трябва да гарантира възможно най-високото им качество с най-малък размер на файла. Можете да видите някои примери за записи на уеб камера по-долу. Препоръчвам ви да изтеглите изходните файлове от нашия Google диск, тъй като компресираните записи в YouTube губят много подробности.

Както вероятно сте забелязали, видеорекордерът Navitel може да записва табели с достатъчно детайли малко по-добре през деня, отколкото през нощта. Това е норма в устройствата, продавани на такава цена или дори малко по-висока. През деня номерата могат да се четат от отделни кадри от записи и когато превозните средства са в движение, при условие че са доста близо. Оценявам качеството на видеото в този ценови клас като правилно - самите филми се характеризират с подходящо ниво на детайлност дори при условия на лошо осветление.

Резюме

Navitel MR150NV е интересна алтернатива на конвенционалните рекордери за шофиране. Ако търсите видеорекордер, но не желаете да монтирате друго устройство на предното стъкло и не сте доволни от огледалната повърхност на колата си – ще убиете два заека с един куршум. В случай на автомобили с малко и ниско предно стъкло, Navitel MR150NV не трябва да е добра идея.

Цената на Navitel MR150NV, в момента 199 PLN, е адекватна на неговите възможности. За тези пари ще получите видеорегистратор с всички необходими основни функции, който може би не е най-добре направен, но изпълнява основната си задача: позволява ви да докажете евентуалната си невинност или вината на друг шофьор в случай на злополука. През деня и през нощта той записва филми с добро ниво на детайлност, въпреки че е много трудно да се разчетат табелите на превозни средства в движение при нощни записи.

Силни страни:

+ модерна форма на огледало с параван

+ простота на използване (plug & play)

+ много добро качество на записите през деня

+ цикличен запис

+ режим на паркиране

+ микрофон

Слабости:

- средно качество на изработка

- проблеми с четенето на табели от коли след тъмно

- възможност за извличане на видеоклипове само от micro SD карта

Популярна тема