Не очаквах това. QCY L2 - преглед на слушалки с ANC за 100 PLN

Съдържание:

Не очаквах това. QCY L2 - преглед на слушалки с ANC за 100 PLN
Не очаквах това. QCY L2 - преглед на слушалки с ANC за 100 PLN
Anonim
QCY L2 - преглед 2
QCY L2 - преглед 2

На тази цена … бомба.

Когато тествах различни видове слушалки, почти винаги установявах, че плащайки повече, получаваме повече, отколкото… плащайки по-малко. Чудеса няма. Дори ако някои слушалки до 100 PLN имаха отлични мнения сред потребителите на мрежата, техният звук като цяло беше далеч от това, което можете да получите за 100 PLN, 200 повече. Междувременно наскоро се сдобих с безжични слушалки за поставяне в ушите QCY L2 и без да знам цената им, започнах да тествам. Колко голяма беше изненадата ми, когато проверих, че тези ANC слушалки струват само около 100 PLN.

Слушалките QCY L2 дойдоха при мен в картонена кутия със сравнително средно качество, увита във фолио. Първо впечатление? Горе-долу. Вътре в кутията, в допълнение към слушалките, чийто съмнителен чар не успях да отразя на снимките, има още два резервни комплекта накрайници за уши и кабели - микро USB, разбира се.

QCY L2 - преглед 1
QCY L2 - преглед 1

Поглед към спецификацията на слушалките разкрива, че корпусът им отговаря на стандарта IPX4, така че можете безопасно да ги използвате при дъжд. Слушалките с 12 мм драйвери се свързват с изходни устройства чрез Bluetooth 5.0, което е приятна първа изненада. Друга е технологията за намаляване на шума, която е рядка в този ценови диапазон на слушалките. Подхождах към нея с щипка сол, което - както се оказа по-късно - беше доказателство за моя прекален скептицизъм. Освен това, той е доста стандартен: вграден микрофон, импеданс при 16 ома и честотна характеристика в диапазона 20 - 20 000 Hz. Цялата конструкция се захранва от 210 mAh батерия.

QCY L2 - преглед 4
QCY L2 - преглед 4
QCY L2 - преглед 7
QCY L2 - преглед 7

Както вероятно сте забелязали, QCY L2 не са TWS слушалки. Двете слушалки са свързани с плосък кабел, от двете страни на който има батерия и дистанционно управление, криещо микро USB конектор под капачката, два физически бутона и сензорен панел. Ще излъжа, ако напиша, че работата с функциите на устройството е интуитивна. Не е. Тук няма специални бутони за сила на звука (увеличаваме силата на звука, като „докоснем“плочката, намаляваме, като задържим), също няма бутони за възпроизвеждане и пауза (тези функции са скрити от бутона за захранване) и накрая: няма хора, отговорни за превъртането на песни (две докосвания върху плочката са следващата песен, три - предишната).

QCY L2 - преглед 10
QCY L2 - преглед 10

Изработката на слушалките е правилна. Тук няма първокласни материали, има пластмаса и гума. Не очаквайте повече от слушалки с толкова много функции на толкова ниска цена. Те са … добри и няма да ви разочароват.

Свръхлекият дизайн означава, че можете да забравите за присъствието на слушалки около врата. Важно е, че след съпоставяне на подходящите накрайници, слушалките остават в ушите ви много добре. Обикновено, в случай на интратекална терапия, имам огромен проблем с нея - при QCY L2 това го нямаше. Освен това и двете слушалки могат да се свързват помежду си благодарение на магнити, така че да не се "разбиват" около врата, когато не се използват. Практичен. Оценявам високо комфорта при използване на слушалките, с изключение на не особено интуитивния контрол.

Мишки в лявата слушалка

Свързването на QCY L2 със смартфон беше лесно и отне буквално няколко секунди. След поставянето на каналите в ухото се вижда значителен дефект. Имаше тих скърцащ шум от лявата слушалка, който беше почти недоловим, когато аудио източникът беше активиран. Не знам дали това е дефект на тестваната единица или проблем, с който се сблъскват повече единици в продажба. Бих искал да отбележа още веднъж, че след включване на музиката скърцането стана нечуваемо.

QCY L2 - преглед 13
QCY L2 - преглед 13

Звукът на QCY L2 е една от най-големите изненади на 2019

Стигаме до проблема, който леко ме разочарова, а именно сесията за слушане и музикалните възможности на слушалките. Напомням, че докато носех слушалките на ушите си, не знаех цената им. QCY L2 се оказа оборудване с изненадващо гъвкав звук. Не си спомням последния път в толкова евтини канали да съм виждал толкова много балансирани, приятни ниски тонове, които биха изненадали както при слушане на басова част, така и при перкусионни сола. Никоя лента не се натрапва и всяка е добре маркирана и добре отделена от останалите. Звукът е дълбок, просторен и абсолютно позитивен за този ценови клас. Не съм сигурен дали ще намерите нещо по-добро за тези пари. QCY L2 звучат страхотно и могат успешно да се конкурират със слушалки, които струват дори няколко пъти повече.

И как работи ANC?

Добре, наистина добре. Веднага след активиране на ANC усещаме ефекта на "запушени уши". Околните шумове, като шум от кола или разговори на други хора в стаята, са почти напълно елиминирани. QCY гарантира, че слушалките осигуряват намаляване на шума от около 25 dB и това изглежда е вярно. Междувременно изобщо не очаквах функцията да работи …

QCY L2 - преглед 11
QCY L2 - преглед 11

QCY L2 - живот на батерията

Слушането на музика, възпроизвеждана доста силно, ще намали заряда на батерията с около 10-11% на час. След включване на ANC тази стойност може да се увеличи с около 3%. Така че можете да прогнозирате работно време на ниво от приблизително 10 часа без ANC и приблизително 8,5 часа с ANC. Добър резултат, нали?

Не питайте дали си струва, просто купувайте, докато са

Слушалките QCY L2 не са перфектни, но никой не трябва да очаква перфектните за около 100 PLN. Бих казал обаче, че те са едни от най-добрите, ако не и най-добрите слушалки в своя клас. Отличен звук, дълъг живот на батерията и действително работеща технология за активно намаляване на шума са техните неоспорими предимства. Контролите са сложни, но се свиква с тях.

QCY L2 - преглед 12
QCY L2 - преглед 12

Можете да закупите слушалки QCY L2 в официалния магазин на марката на AliExpress за около 100 PLN.

Силни страни:

- феноменален звук

- дълъг живот на батерията

- добро намаляване на шума

- отлично съотношение цена-качество

- комфорт на използване

Слабости:

- сложни контроли

- няма специално приложение

- тихо скърцане в лявата слушалка на тестваното устройство

Популярна тема